Tuesday, 1 November 2011

Kena Jawab Ke?

Aku memikirkan untuk tidak mengendahkan..
Tapi aku baik hati..
Aku menghargai..
Setakat yang aku termampu...
Cik Muda Sae, gembiralah kerana kamu punya pembaca yg best..
Akulah pembaca itu..

SEBELAS BENDA TENTANG 'TEA'
  • Aku sedap..
  • Aku boleh bergaul dengan ramai seperti susu, limau, gula, serai.. mesreeee~
  • Aku hangat best, cool pun best..
  • Kalau aku orang kampung aku boleh membuatkan suami kamu gembira.. (eh kamu ! aku secangkir tea tahu...)
  • Kalau aku hijau, aku membakar lemak, mencegah penyakit jantung, menurunkan tekanan darah, dan melindungi diri dari diabetes dan hepatitis.
  • Kalau aku bunga kekwa, aku menghapuskan bakteria dan memperkuatkan saluran kapilari, menyejukkan badan, sesuai diamalkan untuk mengubati demam dan meredakan masalah pening-pening.
  • Kalau aku  cina, aku menghilangkan sembelit..
  • Aku sangat tidak geng kopi..
  • Aku popular tanpa perlu menggoda2 seperti kopi..(kopi jantanlah, kopi jandalah) Aku pula contoh paling low profile la.. Orang Kampung Tea.. kannnnnn?
  • Tapi aku hormati kopi, dia juga ramai peminat (ini terpaksa sbb aku khuatir nanti dia saman aku memburukkan dia)..
  • Daripada kamu suka kopi, baik kamu suka aku.. (ini tentang aku ke?)


SEBELAS SOALAN DARI CIK MUDA SAE ...

SPM KO DULU DAPAT BERAPA? 
Aku secangkir tea.. tak perlu proses itu..

TIME FORM 4 DULU KENAPA KO PILIH KELAS KO TU? SEBAB ADA MAMAT YANG KO MINAT EA?
Aku terkecuali dari ini.. aku tea       

KO INGAT TAK CIKGU YANG PALING CENGENG KAT SEKOLAH KO DULU?
Aku tak mengerti.. aku tea.. tea.. teaaaaaaaaaaaaaaa

CAMPING TIME SEKOLAH DULU KO JOIN TAK? EHH, KO KELAB APA DULU??
Orang camping ade juga bawa aku.. Kelab? Aku boleh jadi tawar jawab soalan2 ni..

KO ADA TAK TOP 5 CHART ABANG/AKAK SENIOR YANG KO MINAT? 
Biasanya mereka yang minat aku

APA YANG BUAT KO SEMANGAT NAK PEGI SEKOLAH DULU? KE MEMANG TAKDE HATI NAK PEGI SEKOLAH?
Aku ikut sape2 nak bawa aku gi sekolah.. best tumpang belajar.. aku bijak juga

KO SUKA SABJEK SEJARAH? APESAL?
Sape kate aku suka sabjek Sejarah.. aku suka sabjek Biologi part persenyawaan fotosintesis sebab berkaitan dengan aku..

KO PERNAH KENE LARI KELILING PADANG TAK? PENAT DOL..
lepas mereka lari, mereka akan cari aku.. mereka haus.. keliling padang kott.. Satu lagi, bukan Dol sajer yang penat.. semua pun penat..

KO PERNAH DAPAT SURAT CINTA?
Aku selalu ada dalam surat cinta... "Dirimu umpama teh panas yang menghangatkan jiwaku"

SEKARANG KO RINDU TAK KAT SEKOLAH KO?
Aku rase nak saman orang bagi aku soklan ni. aku tea.. tea..

KENAPE KO FOLLOW AKU YE?? 
Follow? aku sebenarnya tak klik follow melainkan terklik atau diarahkan sebab aku tak bukak pun dashboard tu.. tapi aku main letak link korang kat bloglist supaya aku boleh tengok hari2..  Kamu perlu gembira..

Soalan dari aku..

1.  Kamu dah kawen?
2.  Kalau boifren/gerfren ajak kawen nikah cukup syarat jer tanpa hantaran atau majlis grand2 kamu mahu?
3.  Kamu ade suka suami/isteri/gf/bf orang?
4.  Kenapa kamu suka mereka?
5.  Kalau suami/isteri/bf/gf orang suka kamu, kamu suka?
5.  Kalau suami/isteri/boifren/gerfren kamu suka orang lain, apa yg kamu harus lakukan..?
6.  Kalau kamu pernah bercerai atau putus cinta, apakah puncanya?
7.  Kamu pernah menyesal jatuh cinta?
8.  Pernah menyesal melayan pompuan/lelaki lain?
9.  Pernah menyesal lepas kehilangan?
10.  Pernah menyesal kena jawab semua ini?
11.  Jika kamu menyesal, minumlah tea.. Mahu?


ok habis~


Aku tidak akan memaksa kamu melayan ini kerana aku baik hati..
Tidak mahu susahkan kamu pembacaku..
Tapi aku harap ada yang sudi melayan aku ..
Sampai bila2..
Kerana aku tak pernah menyesal ada kamu..

31 comments:

Ujie said...

amboi tea..bagusnya jwpn! jwpn air teh..

Sunah Sakura said...

ahahaha...pandai eh ngelat!

Cik Muda Sae said...

adoiiii yay....gelak sorang2 aku baca jawapan ko nih tea...ahahahaahha~

khaifaiz said...

sekarang aku lebih tahu siapa tea sebenarnya... bergembiralah

**::CIKNUURUL::** said...

cehcehceh,.seme die jawab dengan air teh,.hihihi,.lucu la,.ades,.

Myez.. said...

tersenyum mbaca ttg tea... krn temanku adlah 'green tea'... sgguh aku bangga mjadi teman setianya.. hehe =)

sahromnasrudin said...

jika kamu tea, aku suka jika kamu dari cameron highlands....

noraauliyya said...

kamu berjaya buat aku tersengih 360 darjah bila setiap kali aku baca entry kamu.

onie said...

cehhhhhhhhhhhhhh,mentang-mentang tea,haha :P

NeoBalanoCarpus said...

aku pernah rasa kamu dgn lidahku, tp kamu lagi best ditambah perasa vanilla..dibancuh dgn ais.pergghh..

najihah sahami said...

haha...jawapan ngelattt je banyak.

Tea said...

Bertuahnya jadi 'tea'

Rasanya lepas ni ada yg jadi 'milo', 'vico','nestum'

Jgn jadi coffee!

Hani Si Blogger Picisan said...

wahaha~ kecelaruan identiti ni...
memang kompom suke jadi tea dari org ek? kikiki~

delarocha said...

teh tarik satu!!!

Tea said...

Extra susu? :p

Hanis MY said...

Own tidakkkk jwpn ngelat hehe, I like teh Tarik, green tea, muvi tea oolong tea dn byk lgggg

Hanis MY said...

Eh bukn muvi tp mugi hehe...

Tea said...

Tidak mesree dengan tea jepun.. Mereka foreigner mahal.. Ade tax..

Amy Syaquena said...

suka baca jawapan yang tea kasi...

Zul Fattah said...

sengal la jawapan ko.. aku tahu la ko tu tea.. hehe.. jawapan yg kejam yg pernah aku baca,.. :P

Papa Mifz said...

teringin nk ke cameron lagi nak beli tea perisa strawberi..huhu

Cik Muda Sae said...

tea, ramainye peminat ko..jeles aku..huhuhuhu~

Tea said...

Cube ko jadi milo beb.. Mesti ramai yg minat.. Cepat tukar!

mummysyafie said...

saya pun tak menyesal ada kamu tea yang sentiasa menemani ku..hihihi.

saya stress ok..

syafiqakarim said...

haha mana aci.jawapan semua bkaitan teeeeeaa

ekabukanmakcikkau. said...

perghh ayat kau yang last boleh buat novel lapan ratus pages. hahaha. btw teh kah umah aku kem salam kat kau. jangan tak jawab

Woofer Storm said...

adeh jawapan tuk secangkir tea je tu..hhee


ternyata kamu ni low profile..suka3^^

Umie Artoqiemie said...

aisehh.

Cik Muda Sae said...

aku ingin jadi oligo-koko, tea. tapi aku tak mampu untuk bertukar...!

CTK said...

penuh ngan tea..ni yang buat ct teringin nk buat tea nie..hoho

ghost writer said...

punya lah banyak soklan..jenuh nak jawabnya.