Friday, 18 November 2011

Puting sakit ketika menyusu bayi

Hargailah ibu kita~






Aku suka untuk bercerita tentang diri aku..
Sebab aku takut aku akan memfitnah..
Sebab aku tahu aku..
Kalau aku bercerita tentang kamu.. kamu.. atau kamu...
Aku mungkin tahu kamu..
Dan mungkin juga apa yang aku tahu itu tidak betul..
Jadi untuk mengelakkan aku susah nak trace kamu raya nanti nak minta maaf bagai..
Aku teruskan cerita tetang boifren aku..
Aku boleh mintak maaf sambil minta duit raya nanti...
Sekian mukaddimah...


Tajuk sebenar:  CABARAN

Boifren aku sukakan cabaran..
Pantang dicabar..
Pantang dipertikaikan..
Kalau ada perkara yg dia lakukan dipersoalkan..
Selagi itu dia akan buat...
Selagi itu dia akan usaha...
Jadi untuk memaksa dia berbuat..
Aku kena reverse psiko..
Aku kan bijak..

Betullah cabaran itu sebenarnya menjadikan rasa semakin excited..

Contohlah kamu ade skandal... (kamu =Ali bukan nama sebenar)

Kamu ada isteri yang setia..
Pasti kamu akan rasa best jer saat nak jumpa dengan skandal kamu..
Sebab? kamu rasa susah nak jumpa..
Kamu rasa masa terhad..
Skandal kamu bukan milik kamu..
Lagipun skandal pandai menggoda..
Mcm2 rengek suara sms dibuat untuk menarik rasa...
Fuhhhh mencabar iman sangat2...
Bila jumpa kan terus lah membuat apepun..
Berlebihan...
Haram..

Walhal isteri juga ade bagi sms menggoda..
Isteri ade mms pic x-rated..
Tapi kamu reply "ape mms mcm ni..?? jangan, kalau salah send mcmana???"
Kalau skandal hantar mms begitu.. "Oh i want more honey... plisss.. nak tengok tu.. sian i dapat tengok jer.."
see!!! huh!
Mulalah berusaha carik masa...
Setkan alasan nak balik lewat sikit ker atau overtime ujung minggu...
Tempat sejuk jadi pilihan...
Genting cameron everest...
Kesian isteri...
Kesian kan...
Kesian...











Soalan: siapakah yang bersalah..? adakah Ali, skandalnya atau isteri Ali... atau aku yang tak cerita pun pasal boifren aku..? atau tajuk Utusan pasal puting ini..?





Yang mana punya kamu....?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Sama ada raisin atau cherries jer kot..
(kamu = Ali bukan nama sebenar)





(credit to gugel)

37 comments:

mas saari said...

kesian isteri tu kan?
memang tak guna suami camtu..

gambar tu, no komen...heheheeee

khaifaiz said...

kesiannya...

setia itu penting...

Tea said...

Mas: banyak kot kes begini... Alaa komenla gambar tu komenla....



Khai: jgn buat mcm tu kat isteri!

Cik Muda Sae said...

..ciyan bini dia...menagih kasih tp tak di endahkan.....

Myez.. said...

Lakonan semula kes tu mmg m'beri kesan..
Klu suami curang.. isteri yg dpersalahkan..
Walhal..
sang hubby tu mmg kaki pmpn!!

missSenget said...

tak guna setia kalo ada suami macam tu..!!


emosi..

aku tak suka golongan aku di perkotakkatikkan..

kalo raisin, pakai baju ketat2 pn x seksa..

jimat beli bra..

Tea said...

Cik Muda: kesian aku .. Eh bini dia kannn...?


Myez: sabor yunk.. Allah ade... Bila skandal itu jadi hak dia, baru dia rasa eh sama jer lah dgn isteri dia dulu... Pusing2 tak habis...


Senget: tapiii.. Aku nak yg bowling tu nget... Kalau berjalan kena ade yg tolong pegang kat depan.. Sebab aku pasti tak larat nak bawak sorang..

NeoBalanoCarpus said...

keseriusan bermain2 boleh bawa padah..sbb tu pesan awal2, jgn main mancissssss.....!

najihah sahami said...

haha..terbaik ah tajuk.ishh....

ramai emo baca entry tea hari ni. tahniah. cerita anda berjaya buat mereka gerammmmm! hehehe

Ujie said...

yg bersalah..
suami & skandalnya.

juga kamu,.tea..yg tajuk lain, cerita lain & tak abis..terus cerita lain..terus gambar lain..

*jgn lupa mohon maaf atas kesalahan kamu ini tea!! haha..

Ujie said...
This comment has been removed by the author.
BINTANG HATI said...

salah siapa?

mereka dan keluarga mereka?

aku kau dan dia?

Tanyalah sama pokok... apa sebab goyang... jawab, angin yang goncang

Tea said...

Neo: blog ni kite straight jer.. Main mancis takpe.. Jgn main2 kan pompuan...



Najihah: geraaammmm kan? Aku pun geram ni...



Ujie: welll... Entry aku kan geng.. Kamu biasa2kanlah yg takde berkaitan semua masuk... Ahaks..



Bintang Hati: Salahkan penaip blog ini.. Coba kitak update blog mek? Kelak mek merik id and password.. U want?

sahromnasrudin said...

bende yg haram mmg syok dikejar...

itu kepastian yg pasti huhuhhh

Ct Aja said...

mintak jauh suami cam ni....

Papa Mifz said...

hmm...jgn la kito curang samo wife kito...

Sunah Sakura said...

adohhhh....

noraauliyya said...

Sama ada raisin atau cherries jer kot..??? haha tea bg tahu kat org ea...

BINTANG HATI said...

:) update blog ktk... sik pandey mek koh...

Tea said...

Tuan Sahrom: kannn... Syaitan menghasut "isteri kamu tak sedap...biasa2 jer.."


Papa: jangan tauu.. Sian mifz



Sakura: adudududududuuuu


Nora: itu kamu @ Ali bukan nama sebenar yg punyaaa... Ni tak konsentret bace niii....


Bintang Hati: :(

Tea said...

Aja: aja2 fighting kalau suami begitu.. Simpang..

Papa Mifz said...

* lupo bg tau td,kedai papa mifz di c4 bukit rimau,shah alam..dtg la yer..:)

Tea said...

Baiklahh .. Nanti promosi student2 seperti kami beli lense kat kedai papa mifz ok..

BINTANG HATI said...

Jgn :(

BINTANG HATI said...

k k...

BINTANG HATI said...

lak mek tlg...

Zul Fattah said...

glurp.. no komen

Tea said...

Bintang Hati: so sweet.. Guro ajak laah... :))


Zul: eh komen laaaaa..

BINTANG HATI said...

:) ok ok.. hihi...

delarocha said...

kesiannnnnnnnnn

Woofer Storm said...

tergelak baca entry ni...bhasa tu mcm ada ciri2 sorang nurse je.heheee

*kecian si isteri^^,punya suami gaya sy yang agak gila2..hahaa

BINTANG HATI said...

subjektif....

kenapa ia berlaku?

kena lihat perjalanan dalam kehidupan..

setiap sesuatu mesti difahami...

tidak boleh menilai terus...

ghost writer said...

teruknyer lelaki tuh...

(dalam masa yang sama jeling kat gambar volcanoes..hahaha)

alexa yussida said...

haha lemauuu...duk cari mne cite bf nye..tbe2 ali..isteri..dah la baca dalam sleepy nih :p

tgk gmbr tuh terus gelak..aduhaii ingtkan shape badan je ade comparison..yg tuh pon ade..haishh..hehe

Tea said...

Del: yer ker kesiannnn..?

Bintang Hati : salah tetap salah.. Excuses are other matters...


Abang Ghost : nak otograp..


Alexa: haaa tu kene baca entry sampai abis.. Mcm2 ada...

BINTANG HATI said...

lain org lain pandangan

cemomoi said...

tengok isteri, tengok gambar... nak pilih mana ni...