Sunday, 13 November 2011

Komunikasi

Aku pentingkan komunikasi dlm perhubungan...
Walau terpaksa susah, aku memilih untuk susah..
Daripada hidup senang dengan org yg tidak berkomunikasi...
Body language lagi aku tak boleh...
Aku tanya nak makan... Angguk..
Aku tanya dah mandi... Geleng...
Aku tanya nak sentuh2... Tak angguk tapi terus sentuh...
Nasib baik aku perempuan...
Tidak memerlukan pengerasan utk apa jua aktiviti.. Eh


Suatu waktu hidup aku dah penuh dengan ruang bisu..
Aku sering berbicara dengan dinding..
Ada atau tiada semuanya sama..
Maka aku memilih untuk berlalu...
Kerana Allah tak suka aku merungut..
Sesingkat hidup ini, aku mencari pasangan komunikasi aku..
Sehinggalah aku di sini..





Komunikasi yg aku maksudkan ialah komunikasi lisan...
Bukan bertulis sehingga terpaksa aku bawak A4 paper utk aku deting dengannya..



Aku menulis
: kita nak ke mana ni boifren?

Boifren menulis : tengok movie mau..?

Aku menulis : itu susah boifren.. Nanti kita nak menulis susah.. kat sana tak dapat baca.. Kan gelap..










Dari komunikasi lisan itulah...
Mengorak bunga rasa..
Akan timbullah bahasa tubuh...
Komunikasi tubuh itu sgt best..
Mari kawen...

31 comments:

Ct Aja said...

jeng jeng jeng..... komunikasi itu penting dalam sesuatu hubungan untuk menjadikan hubungan itu menjadi lebih baik....

delarocha said...

komunikasi tubuh lebih digemari dari komunikasi lisan... ahakss

Tea said...

Itu lelaki normal... Yg lain sikit dari normal itu best!

Niena Pengembara Ilahi said...

erm... komunikasi itu pnting xkira dlm apa perhubungan pn..

syafiqakarim said...

abnormal.

mes vanity said...

hehe. nice one :)

Tea said...

Ct aja: jeng jeng. Mari kiss..
Nina: komunikasi lisan.. Cakap bang.. Cakap la bang..
Fiqa: normal.. Ramai yg begitu..
Mes: nice one, two ....

Yumida said...

haha...bahaya ya....mau sentuh...sentuh jak syg kata si gerek tek...

Tea said...

Yumida: mun giya nang best.. Kita stim juak nenga.. Tok sikkkkk

Yumida said...

teh merah: sapa ada mslh komunikasi ngn ktk tek...kali ktk k bahasa german nak...

Tea said...

Yumida: sik eh... Mek makei bahasa pio pio sukati mek mesen..

Yumida said...

lamak sik dgr org ngelaka pio pio eh....

Tea said...

Yumida: Yahhhh tuk baruk nemu ado udik kaka pio pio.. Ney po ngan nyo..

Yumida said...

po ya apa....phm sikit2 jk...asal da bunyi nk blh di phm...nyo ya nya nak....yes..betol!

intan.maisarah said...

pandai

Tea said...

Yumida: mek maca kedirik alu sik faham.. Wkakakaka

Intan : terima kaseh cikgu..

Addin said...

komunikasi memang penting, :D kalau tak komunikasi macam mana nak saling memahami, kan ?

Ujie said...

yeah..komunikasi sgt penting dlm apa jua perkara..perhubungan, bisnes, kerja..segalanya.

kita pun sdg berkomunikasi dgn cara tulis entri & komen!

Ujie said...
This comment has been removed by the author.
alexa yussida said...

haha..yg ni sgt comel--->

Komunikasi tubuh itu sgt best..
Mari kawen...


stiap hubungan tak kira ape jenis hub skalipon wajib ade komunikasi..type of communication tuh depends on person and situation :)

Cik Muda Sae said...

komunikasi mu itu membuat aku tertawan pada mu lahhhhh.....

mas saari said...

pentingnya komunikasi, kalau tak susah!

Tea said...

Addin: betul.. Bhs juga perlu org itu faham...

Ujie: ouh bahasa SPM sungguh komen itu.. Baiklah..

Alexa: yes axactly, depending on situation.. Kalau komen sini, jgn guna body language, nescaya komen tidak appear..

Cik Muda: ahhhh tade tade terpikat.. 3 hari ilang tuuuuu.. Majuk 3 ari jugakk..

Mass: kerana komunikasilah kekal juara arini yerrr..

Dim Benihana said...

gud...i like!!
pandai berbahaasa..

Yumida said...

entry ari senen.....mok komen tok :)

Tea said...

Dim: berterima kasihlah pd jari yg menaip ini..


Yumida: aritok mek sikda entry kali.. Kalilah..

missSenget said...

masa tengok muvie x elok cakap2..

kene ringan2 je..

kakaka..

Tea said...

Senget.. Aku setuju *blushing*

Amboii kemain lg ko ehhh.... Cube entry sket camne ringan2 tu..

Sunah Sakura said...

hahaha..betul gak eh..takleh nak tulis2 kalo dalam panggung...

mummysyafie said...

komunikasi tuk la ai malas..boypren gelap payah ko. hihihi

Tea said...

Sakura: sesekali dating cara gitu, best kotttt...

Mem: boifren yu cerah, boleh try komunikasi bertulis okkk...