Monday, 14 November 2011

SUSU

Pernah makan roti canai cicah susu?
Homaiiii sgt delices...
Makanlah bersama tea hangat...

Dulu masa kecik2 ingat senang ke nak merasa kfc, pizza, etc?
Sgt susah kot...
Susu manis tu letak dalam secangkir air..
Pecah2kan crackers segi empat tu.. Tak pun yang bujur..
Nama apepun tak tau yg bulat bujur tu..
Tapi bukan roti marie.. Ia mcm crakers juga tak manis..
Letak dalam air susu tu biarkembang sikit then slurppp makan.
Perghhhhh nikmat wa ckp sama lu...

Aku juga suka crakers tu pecah2 terus letak susu manis..
Adun sebati dalam mangkuk...
Hamikk ngadap tv sampai abis sebungkus crakers tu aku tak sedar...
Sebab itu aku dulu gemuk mase kecik2...
Dulu budak2 (merangkap geng aku la) selalu ejek aku gemuk..
Sekarang aku sudah bagai model... Waraskah aku?
Allah kan adil...
Aku sayang Allah..


Budak2 sekarang cekeding kurus tak macam aku dulu...
Sebab aku sgt menghargai makanan..
Aku tak kan membazir makanan aku..
Sampai sekarang pun selagi ade selagi itu aku habiskan...
Silalah ajak aku makan dan kamu sponsor..
Akan aku buktikan kata ini.. (pesanan untuk penaja)
Ini jer sebenarnya tujuan entry aku pd Isnin yg mulia ini..





Susu itu sedap dan nikmat...

38 comments:

missSenget said...

oo..

aku tak suka makan ape2 cicah susu..
aku rs kanak2 je mcm tu..

walaupun masa tu aku sndiri seorang kanak-kanak..

taksedardirikan?

tp baca entry ni buat aku nk sarapan kali ke2..

Ujie said...

kecik2 dulu saya suka letak susu pkt manis tu atas roti. buat bentuk2..then mkn. skrg dah lama tak buat gitu.

Ct Aja said...

kecik-kecik dlu selalu makan roti gak, tapi bkn roti canai, klau org kelantan panggil lempeng, ala ala macam pan cake, adun jek dgn tepung, goreng, pas2 cicah susu manis...sedapppppppp...

Yumida said...

kmk pn suka mkn.....pa kata...ktk blanja...mek tolong makan....yummy! nyum nyum!

Tea said...

Amboi senget.. Kecik2 dah diet...

Ujie : kann sedapppp kann... Buat bentuk2 masuk mulut! Aummm

Aja: ha ah lempeng pon sodap... Oh susu, i love u..

Yumida: aok kedong kitak ya dekatttt hoooo...

Addin said...

sedap nya roti canai cicah susu ! :D nyum nyum

*terbayang

mas saari said...

Mas pun suka makan biskut dengan susu! pastu taruk milo sikit...

pergghhhh...sedap!!

Citra NaniZam said...

citra suka cracker cecah teh o.. hehe
btw terima kasih buat ucapan besday dalam entry mama maszull tu ye..
semoga kita sama2 mendapat rahmatNya..:)

Sunah Sakura said...

susu manis...susu segar? susu cair?

Umie Artoqiemie said...

kmk baruk jak makan roti canai cicah susu semalam , camne tauk tok? haha

Chenta Momon said...

aku slalu buat suma tu masa kecik2 dulu..tp aku x gemok...hehehe...

mummysyafie said...

jangan kata roti canai..lemang pun ai cecah ngan susu kot.nyamass sekall

Tea said...

Addin: terbayang jer? Cepat gi beli...

Mas: perhhh itu lg hebakkkk...

Citra: sesekali celebrate bday mkn mcm ni ok juga tauuu..

Sakura: susu masing2... Manis harusssss...

Umie: mek taukla.. Super Tea!

Chenta momon: kecik2 tak gemuk, dh besar pasti gemok...

Mem: aokkk lemang oooo... Pulut gia juak.. Lapar ai..

sahromnasrudin said...

roti canai cicah susu??? sesuatu yg saya tak pernah layan dan rasa..saya suka makan dgn kuah kari..mantop wehhh....

noraauliyya said...

mcm model? mesti cantikkan..

Tea said...

Tuan sahrom harus cuba... Sgt menyelerakan tau..

Nora: sila percaya ahahaha.. Itu yg best jd tea boleh berangan bagai siapa saja... Tukar jadi milo nak?

Hani Si Blogger Picisan said...

sedapnyeee...dah la tgh lapar ni..
btw, ni reply komen cik tea.

[wahahaha~
tea sangat comel...kikiki~

dia adalah seorang lelaki.
dia sng sweet di mata Cik Hani.
dia penah singgah sebentar di hati.
tapi skrg Allah dah tarik balik rasa kasih sayang antara kami (dia kpd Cik Hani).
Dia tipu Cik Hani.

sekian~ (^^,)Y]

Yumida said...

tea hangat nang mabeles..tp harus kurangkn manis...kurangkn susu...nak bajet..minum tea cina lg ummm! teh merah tok org cne? amirfx (bro baru) nyebut psl ktk lam blog mek....

Tea said...

Mek artis bah.. Teh merah tok mcm2 rasa ada koh.. Eh bro ya mek lom kenalan gik.. Alu atang la kenja.. Mek nok tukar teh cina tapi mek sikmik sebab sik nyaman.. Ahaks..

konde said...

susu tuh sehat untuk kesehatan :)

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM100, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

Papa Mifz said...

kocik2 dulu pernah la mkn roti canai cicah susu...skrg nih tak buat dah...hehe

Tea said...

Hani: bagi yg tipu2 tu makan roti canai tipu2 plastik punye.. Tak suke! Tak suke!


Papa, suh mama wat cepat.. Sedappp....

Yumida said...

teh merah...mek x pnh jumpa gik..nang ada ka? nang peminat besar teh la tok...jd la duta lipton....jiwa ktk mmg bersastera juak hooo...mek suka bc kata2 ktk lam entry....

Tea said...

Yumida: alu asa nak ngesep2 mek mbaca komen kitak eh.. Mok minum teh kah? Teh c special.. Mok?

Yumida said...

blh juak mun org cia...tauk x ktk cia ya apa...spons...gne style ngesep2 tek...ngolong2 rambut..hihi

Yumida said...

tea...join my site.....jd la follower mek yg ke-400.

Tea said...

Yumida: apa zaman ngesep ngolong rambut haish.. Rebonding, pakai jaripun boleeh...


Udah mek follow dirik.. Sila gembira

Woofer Storm said...

terasa nak makan kfc pula ditambah dengan tea panas..enak tak?hee

**gemuk tu comel^^

ghost writer said...

siyes!itu memang selalu aku lakukan masa kecilku.ah,ianya masih aku lakukan kadang2 sampai sekarang.

Yumida said...

waaa..gumbiranyaaaa....sapa sokong..tgn engkah kt bahu...mata nangga atas...pasya cebek bibir

Tea said...

WS: no no no.. KFC hanya sedap dengan pepsi... Part tu tea mengalah...


ghost: oh iya.. Aku juga begitu... Sampai ke tua mungkin (ini bagai bahasa novel)


Yumida: sik best aksi ya... Ngkah tangan atas dada org lain.. Gosok2.. Ehh apakahhhhh... (18PL)

Myez.. said...

crackers... yummy

Stilla Royazrie said...

nang nyaman...mun mok roti canai segera, order ngan mek k..mak mek ada jual..heheheh

Tea said...

Myez: takde susu, cecah dengan tea pom okk...

Tilla: menar kah Mem? mak dirik molah canai segera kah? bagus ehhh...

L@dyKichiMachiko said...

susu mmg sedap...tapi knek tok saya xbrp gik nk minum susu or cicah2 roti dgn susu gik..masa kecik2 lok slalu jak mencicah segala mcm roti dgn susu mungkin selera dah berubah juak owh.

Tea said...

LadyK: aie.. kenak oh... diet nakk..? kitak diet nakk... sikhal kelak after nikah makan ah..

cemomoi said...

makan beskut dengan tabur milo pon sedap tapi mak marah kononnya cacing tapi sebenonya milo sangat mahal...

Tea said...

oh cemomoiiii.. kamu anak yang baik.. mari jadi anak ibu.. heheh..