Friday, 25 November 2011

Mrs Secretary Ade Affair Dengan Roshamm Nur?

Lelaki...
Bapa aku lelaki...
Boifren aku juga lelaki...
Aku ade adik lelaki... Lelaki juga...

Aku nak kawan dengan lelaki tapi..
Boifren aku tak kasi...
Sebab aku pun tak kasi boifren kawan dgn pompuan...

Istilah kawan tu walau sekadar mesej "boifren tea, ko gi airpot tak nanti? Tolong belikan aku parfum boleh..?" TAK BOLEH! aku tolong replykan mesej itu..

Atau lelaki yg mesej aku "hai gerfren boifren tea, ko kenal aku lagi tak? Ala kite dulu tadika sama2.. Aku selalu tolong lap ingus ko"..

Boifren sgt cemburu..
Aku takdelah cemburu sgt.. Takdelah.. Takde...
Aku hanya menjaga...


Aku rasa byk kali aku sentuh topik ini..
Bayangkan betapa pentingnya faktor ini dalam hidup aku....


Aku tak kasi kamu kawan, kamu jgn kawan yer boifren..
Dan aku juga tidak kawan dgn lelaki...
Melainkan kamu333 yg tidak betul2 kenal aku...
Macam la boifren aku tu emsemmm sgttt..
Napelah aku risau..
Ensem lagi Del, khai, neo, tuan sahrom, woofer, papa mifz..
Nak kata kaya, aku lagi kaya...
(aku boleh create apa jua fantasi ttg aku...yes!)


Tapi kamu harus tahu ttg lelaki...
Lagi kita tak suruh buat lagi itu nak dibuat...
Nak cuba2..
Tak rugi sikitpun...
Untung sabut timbul..
Sah2 aku yg tenggelam...

Betul yer puan2...
Jaga suami anda...
Jaga boifren anda..
Pesan jgn main cuba2...











Aku kadang ingin juga ada kawan laki mesej atau call aku "tea, jom main congkak"..
Hmmm aku ragui kelelakiannya...




P/s:TAJUK.. Credit untuk entry Mrs Secretary

37 comments:

Ujie said...

main congkak?? hahaha..

sbnrnya nak kwn lain jantina boleh, tapi jgn le mesra sampai nak minta tlg mcm2.

tea, jom cegah sblm parah!

Munnafendy said...

haha...mmg menjadi la entry kak mas tu. tajuk meletup! keh3

sahromnasrudin said...

nape tak ajak main ting-ting..lg syiok hehehhhehe

NeoBalanoCarpus said...

saya suka ini
"Tapi kamu harus tahu ttg lelaki...
Lagi kita tak suruh buat lagi itu nak dibuat...
Nak cuba2..
Tak rugi sikitpun...
Untung sabut timbul..
Sah2 aku yg tenggelam..."

tp ade gak lelaki penakut nak cuba..
jaga perhubungan jgn sampai berlebihan..
hakikatnya memang xde affair apa2pun dgn ruh syam nuur.:p

khaifaiz said...

main konda kondi pun syok juga

mas saari said...

hahahahaaaaa...tak menahan tajuk tu!

Ct Aja said...

sayang bona kamu kat si dia ye...

BINTANG HATI said...

hmm...

Myez.. said...

cuba2..
akhirnya aku tenggelam..
=(

Tea said...

Ujie, dalam konteks daya tarikan pada aku dan si boifren, adalah tidak digalakkan berkawan ( bolehke aku komen cenggini..?) huahua..

Munna: time kasih sgt2 pg kak Mas tu sebab membuatkan ramai. Bace entry yg tiada kaitan tajuk ni...


Tuan Sahrom, jom main ting2 (walaupun tak tercapai sebenarnya ape main ting2 tu banggg..)

Neo: yerrr kerrr dier takde affair dgn ruhsammm nurrrrr...?

Khai: konda kondi tu mcm jongkat-jongkit?


Kak mas: mcm kenalll jer tajukk tu kannn? Tapi di mana yaaaa...


Aja: bonaaaaa.. Bonaaaaa tau..


Bintang Hati: kenak kitak deng..? Dah kelak nyuroh mek apdettttt.. Sekalinya hmmmm jak..


Myez.. Takpe kite siapkan pelampung... Berkawanlah k...

delarocha said...

ehem ehem...

Tea said...

Hemoh hemoh banggg....

z a z a said...

mcm2 betul controvesi artist malaysia ni

Tea said...

Errrrrr.... Zaza sile hayati....

Woofer Storm said...

sis,jom belanja sy minum teh..heheee

nak kutuk saya la tu kan??ensem celah mana??hahaa

BINTANG HATI said...

:) sekda pa.... sa cam nak lagu ngan ktk... memandangkan lamak dah sik nangga ktk nak... hanya ngan ktk...

Menatap indahnya senyuman di wajahmu,
m'buatku terdiam dan terpaku..

Mengerti akan hadirnya cinta yang terindah,
saat kau peluk mesra tubuh ku uuu..

Banyak kata.... tak mampu ku ungkapkan kepada diri mu....

Aku inign engkau slalu...

Hadir dan temani aku (dlm ingatan)

Di setiap langkah yang meyakini ku..

Kau tercipta untuk ku (dlm hati)

Spanjang hidupku......

Sunah Sakura said...

hahahaha...kenapaaaaaaaaaaa tajuk tu mengadaaaaaaaaaaa betul!!!

Yumida said...

embak lagu anuar zain lok 'lelaki ini yg sllu menyintaimuuuuuu..lalalala'

Tea said...

Bintang Hati: huhu time tok jgn lok berik lagu sedih ngan kamek.. Dah jatuh ditimpak lift... But i really love that song... Its kinda forever... And do listen to Penghujung Cintaku as well.. And 'Somelone Like You~ Adele)


Sakura: Tajuk penting untuk menarik khalayak...


Yumida: mek reply lagu 'Lelaki Buaya Darat' eh 'tamparan wanita'

BINTANG HATI said...

ya kah... erm... lagu ya k mujok ati kmk sebenarnya....

kesedihan ktk ya seperti dapat kmk cerik

kali sik cam apa nok ktk cerik... tapi mek sa... suram dalam hati...

ktk tauk... mek penah nyatakn, sikda pa gik yg tinggal di hati mek tentang nya... ya kay mujok ti mekpun sebenarnya... ngan hrpn ya pat melegakan nya n nya happy nengarnya...

well.... hati mek dah dipujok n gembira dgnnya... dan mek hrp nya terus juak gembira... mun mek tauk nya sedih... mek pun sedih wak... p mun pat mek wat nya happy... mek akn wat nya happy...

jadi... ktk... jgn sedih... kubit mek idong ktk lak mun ktk sedih2... :p

sedih gembira ya nang dah asam garam... mun sesuatu perkara ya dah berlaku... nya dah jadi... sik pat nak polah apa yg dah jadi... sedih.. nya dah jadi, gembira pun nya dah jadi...

yang akn jadi yg belum jadi... ya kali gik dapat kita nak ngatornya..

tapi... adakala bersedih ya da juak bgsnya yang... ada masa nya jadi cam ubat pelega...ada masa kesedihan ya buang kedukaan.. wpun sedihan ya memang kedukaan.. tapi ada masa nya kesdihan ya mengundang kegembiraan...

bg kmk nak.. kesedihan ya cam kesakitan juak... cam sesuatu yg ditimpakan atas kita k memadam kesilapan kita... camya lah..

mek hrp dlm sedih ktk ya... hati ktk senyum juak... wpun apa yg dihadapi ya berat ka... sik dpt polah apa ka.. senyumlah... sekurang kurangnya ada org ya.. sik penah sanggup biarkan ktk sendirian wpun nya sik da bersama ktk..

:) my smile to you... would u smile back for u?

Tea said...

Why shud i smile back for me..? I will double up my smile for those smiles i got...

Its the way of living.. Happiness is subjective.. Sedih di hati, senyum di wajah.. Ppl can owest see the sorrow coz eyes never lies...

Having the past, now and future is just how we carry our life.. People in my past will owest be with me.. Forever coz as u owest knoe since we were studying, when i hurt someone, i feel the pain deeper coz it hurts me as well... Just express yr true feeling to someone... If u really loves her/him, do tell coz sometimes ppl dun understand neither body languange nor sign language...


Bintang Hati, coba tukar nick jd Gaban kah hooo.. Sik feeling ehhhhh..

BINTANG HATI said...

:) smile back to n u'll be smiling back to others...

tukar nick?... sik feeling?... lak lah mek carik nick len...

kmk fhm...

dan... kmk cuma nak madah...

SEDETIK LEBIH.........

noraauliyya said...

tajuk tak menahannnnnnn!

TwIstiEs*meSti Mau* said...

tea...bhsa apa, bintang hati tuu cakap...i xfhm sepatah haram...hahaha

hmm..jemput dtg thlil nyer...

cemomoi said...

lelaki lagi banyak fantasinya

cemomoi said...

lelaki lagi banyak fantasinya

Addin said...

betul juga, lelaki ajak main congkak, memang patutu diragui kelakiannya . haha

Woofer Storm said...

bz ke sis ?hehee

salam maal hijrah^^

Aishiteru said...

what 'bout this.....

syafiqakarim said...

kalau iqa tak kesah.tak suka kongkong.as long dia tahu bezakan
rakan dan kekasih tu dah cukup.
sebab iqa pun tak suka di kongkong

Papa Mifz said...

cemburu bertempat takpo..jgn cemburu buto la...itu not good...

Woofer Storm said...

betul la firasat sy..

jadi ini sis ................??

FasiHaH SupiaN said...

tea, so...be well prepared. jgn mudah percaya lelaki. erk boley tak cakap cam ni?

psst...skrg bz susah nak blogwalking

Tea said...

Tak dpt nak reply.. Cuti barang seminggu dua... :p

WS... Shhhhhhhhhh

Yumida said...

nang cun lagu dituju ktk ya....mek tambah sikit...tampar berapit!

Selendang Merah said...

tea jom lah main congkak dengan sm..best sapa kalah belanja makan..kih2.

Cik Muda Sae said...

ui ui ui ...

tajuk tak same ngn ape yg ko tulis..tapi aku sukeeee.....~