Wednesday, 4 January 2012

Penganjuran Perhimpunan Haram Kempen Bebaskan Anwar 901

Tidak selamat sungguh aku nak tinggal di sini...huh!
Bye Kuala Lumpur...
Aku nak mintak transfer ke negeri tumpah darahku...
Kuching yang aman damai...


Aku malaslah nak cerita panjang tentang politik...
Memang tak akan habis..
Blog harus pendek dan comel..
Supaya tidak menjadi kesukaran peminatku mengomen.. heh


Aku lama menghilang...
Boifren aku ade..
Maka dunia maya aku terpaksa ditinggalkan..
Selama dia jauh aku sihat....
Dia balik jer aku demam panaslah..
Batuklah..
Selsemalah...
Bukan manja tahu... Ini bukan manja punya kes...
Ini betul2 punya sakit...
Oh dugaan....
Betul2 dugaan....
Bergeli2 memakai mask?
Sungguh tidak geli sama sekali...


Begitulah Allah duga aku..
Allah nak uji kesabaran aku...
Aku tunggu saat bersama....
Hampir sebulan rindu2...
Emel berjela2 jadi pengganti diri...
Balik2 aku lemah antibodi...
Boifren, kesian kamu...
Lagi kesian kat aku...
Penangan accident hari itu...
Aku trauma...


Entry sekadar menyatakan sebab aku tiada
"Ade aku kesah" kata kamu...
kesahlah.. kesahlahhhh...
KESAH!

35 comments:

khaifaiz said...

owh tea...
sungguh kesian dengan kamu... (baca dgn nada kesian)

Tea said...

kah kah Khai... ko ni sweet jugak lerr kengkadang..

maszull said...

assalamualaikum Tea...hehehehe mama pun tak kesah juga...:)

Tea said...

alaa mama.. kesahlah.. keh keh keh

missSenget said...

aku kesah..

aku kesah...


kesian sama boifren ko..

huhuhu..

Tea said...

Eh Senget! aku? naper ko tak kesian kat akuuu..?

Cik Muda said...

kesiannye ko.....

jgn risau aku kan ada.....aku bole jadi kekasih gelap ko....ahahahhahaha~

telor power said...

makan ubat.

Munnafendy said...

ehem! bf tea koje ape smp kena beremel berjela2??

Ujie said...

dulu2 mmg kesah..lps tu tea kata kalau jiwa kacau tak dpt menulis. sejak tu dah tak kesah! hahaa

btw smoga cpt pulih ya!

mas saari said...

kesian kat tea! pi makan ubat ye..

Tea said...

CM: mane boleh bgitau kita kekasih gelap.. apabila pecah rahsia, ia sudah jadi kekasih terang..


Telor: baiklah.. aku makan... demi sebiji telor..


Munna: bf aku kejenye emelll jer.. sebab tu emel sgt panjang tiap2 hari..


Uji: kalau itu kesahnya, ketidakkesahan adalah diterima..


Mas: ha ah kesian kat tea.. kesian beliau

~SaL IjOu~ said...

ku baru saja tinggalkan kota riuh itu..byebye Kuala lumpur~ ;p

aimaniman said...

x pa dik saat manis pasti akan tiba, cuma sanggup ke x menunggu.. makin rindu makin sayang taw...

Tea said...

Sal Ijou: mari kita tinggalkan KL beramai2... Sini menakutkan tahuuu...



Mama aiman: itulah.. Semakin rindu... Semakin ingin.. Eh

Yumida said...

rindu sebulan x nemu gne nk ka upa..hahaha.....slmt thn baru kak sodeng....

Ct Aja said...

hahaha.... saje je tu demam ngada, hahahaha.....

delarocha said...

tea punya pasal..saya amik kesahhh

Woofer Storm said...

sy kesah jika sis tiada.tiada coretan baca sy baca lgi..

Woofer Storm said...

#jgn lupa makan ubat antibiotik^^

noraauliyya said...

aku lagi tak kesah. hehehe

sahromnasrudin said...

ohh..boipren dh ada kat sisi..patut demam je memanjang..

bile kopi dan tea bergabung, jadi ape erk?? hihihihhhh

intan_blur said...

salam perkenalan..nice blog..
hahaha..akk x kesah pun.. hhehehe..
*gurau* je..;)

Hanis MY said...

take care Tea... dah lama nk jenjalan sarawak nanti jd tourist guide ok?

Papa Mifz said...

papa mifz lahir kat Kuching...:)

Shaz @ Ratu Ngerecho said...

bait2 ktk d cnun... :)

Aishiteru said...

Ktk demam.. Cian nya.. Patut lamak nya xda.. mek pun jd lmk wak xda.. Agknya ktk dh bait dr demam? Mek arap giya lah.. Banjir kt ctok ri marek deng. Jln nang seranto2 sesak. Rah satok banjir, bt lintang, bt kawa.. 2 org lemas lam parit marek.. Kt shell bt lintang ya.. X jauh dr saberkas ya.. Rah kg ktk sia ok sa mek.. Hmm, ritok pun gk ujan masih. Tp aik x nait.. Ok dh ya sa mek.

Aishiteru said...

Ktk demam.. Cian nya.. Patut lamak nya xda.. mek pun jd lmk wak xda.. Agknya ktk dh bait dr demam? Mek arap giya lah.. Banjir kt ctok ri marek deng. Jln nang seranto2 sesak. Rah satok banjir, bt lintang, bt kawa.. 2 org lemas lam parit marek.. Kt shell bt lintang ya.. X jauh dr saberkas ya.. Rah kg ktk sia ok sa mek.. Hmm, ritok pun gk ujan masih. Tp aik x nait.. Ok dh ya sa mek.

Yumida said...

kak sodengggggg....ktk tengah bekayuh lam perauk ka.....aek dh surut dh....esok ari minggu iboh lupak berdating!

~SaL IjOu~ said...

ouh..ini harinya..~ (--")

cemomoi said...

panas sekarang ni... nyorok tempat teduh yea

Woofer Storm said...

anwar didapati tidak bersalah..heheee

#politik ni kekadang buat den menyampah sis^^

najihah sahami said...

ok..sy kisah...ok x tea? haha.

Sunah Sakura said...

kamu pakai email contact2 dengan bf kamu? kelassssssiks

**::CIKNUURUL::** said...

okay,cukup sampai d sni,..