Friday, 30 December 2011

Dadah, Ponteng: 8 Pegawai Bomba Dibuang Kerja

Hah kalian! Ada 8 vacancy Pegawai Bomba..
Silalah apply...



Aku rindu kat boifren aku..
25 hari aku tidak bergeli2 bersamanya..
Risau juga takut saraf aku menjadi tidak sensitif...
Numb jer aku rasa nanti...
Pegang2 tak rase..
Cuit2 pun tak rasa..
Lidah ialah deria rasa yg paling berkesan...
Cuba pakai lidah bangggg... Cubalah bang...


Apa yang ingin aku kongsi adalah KERJA...
Aku pasti tika ini suami isteri rata2nya berkerja..
Namun cuba kamu tanya diri kami...
Kerja untuk hidup...?
Atau hidup untuk kerja...?
Istilah kerja = dibayar..
Bukan melakukan kerja seperti tidur, makan, mandi, main itu...
Jawab soalan aku...
Baiklah aku jawab: Bagi aku, aku kerja untuk hidup...

Beza? Memang beza kak....
Kalaulah aku ni gerfren Dato' Seri yg mampu menyara aku..
Aku taknak kerja...
Aku nak enjoi besarkan anak2 aku..
Enjoy beribadah...
Layan boifren aku..
Masak2 kat rumah.. Berdandan..
Oh mak vouge nyah... Jeleslah...
Tapi aku harus berkerja...
Aku nak bantu boifren aku..
Aku nak sara tanggungan aku..
Aku kan gerfen yang baik hati..
Dan pemurah juga..
Sila like para ini...


Hidup untuk kerja?
Oh bangun tido terus fikir apa yg kena buat kat opis...
Balik tengah malam..
Sebelum tidor buat checklist kerja esok..
Dalam tido pun mimpi kerja...
Org bercuti, dia volunteer kerja...
Anak2 sampai lupa muka mama/ayahnya...
Dek keutamaan kerja itu..


Aku cakap pada boifren aku..
Paling lama jgn melebihi 40 hari boifren..
Aku ada naluri...
Aku memang setia..
Aku tahu hukum..
Aku praktiskan hukum..
Tapi aku takut pada persekitaran aku..
Aku jadi penyendiri..
Demi menjaga rasa aku...
Mahu keluar rumah pun aku terketar2..


Sudah2lah berkerja...
Andai kamu kerja untuk aku..
Utamakanlah aku daripada kerja itu..


Dia memujuk aku...
"abang kerja untuk sayang...
InsyaAllah rezeki kita berganda..
Namun dalam setiap rahmat Ilahi,
Pasti ada kehilangan atau pengorbanan...
Sayang hilang masa bersama abang...
Sayang hilang kesempatan seperti yg lain..
Sayang kena tabah..
Abang juga derita di sini menanggung rindu...
Membayangkan sayang dari tiap gambar dan emel yang sayang titipkan..
Andai sayang tahu..
Hati abang derita melihat gambar sayang..
Tanpa dapat menyentuh..."
Eh aku bg gambar sopan apeeee..


Boifren aku memang ayat super the mabeles..
Cair wa cakap sama lu...
Nasib baiklah aku yg punya..
Jujur, aku tak panggil boifren aku abang pun...
Ceteka aku panggil ape?

(Woofer Storm, Aishiteru, Mummy Syafiee, Tilla, Tuan Sahrom dikecualikan daripada menjawab soalan ini...sekian)





P/s: Aku sebenarnya rindu..

36 comments:

eiyzniey said...

Olooolooo..
Sweetnye..
Rindu rupanyeee.ehehe..
Sbr ye.
:)

telor power said...

cis....rindu bayangan.ala...kol ler dia balik. 3G kol ke...

aku try teka eh, mesti ko panggil balak ko tu 'Anje"

Tea said...

eiz: maniskan... rindu sampai accident tu..

telor: anje? apekahh... whahaha

sahromnasrudin said...

kalau tak leh jawab, saya nak tulis ape.......hehhehehee

telor power said...

kehkehkeh.....alah mcm pak uda dan mak uda dlm sitkom pi mai2 tang tu

telor power said...

salah ker??? boleh teka lagi x nie

Cik Muda Sae said...

hsarini hari last bekerja untuk tahun 2011.... woi jom selebret lar tea......~ mcm ko takde boipren lain jew..huhu~

Tea said...

Tuan Sahrom: tulis tu pun kira ok juge hehe..

Telor: Takde takde talian hayat tauu...

CMS: nak wat camer... Redha je kannn... Ko la jadi gepren aku nak?

khaifaiz said...

mesti ko panggil baby kn

Tea said...

baby? ewwwww... salah khai.. sikittt lg..

**::CIKNUURUL::** said...

wehhhhhhh TEA!!!!

waduh2,..aku pikirin dia rindukan akuk,..rupa2nya rindukan boiprennya,..ish3,..

rindu xabes2,..sudah2la,..banyak lagi kekumbang kt luar sanun,.kehkeh,.:p

err,aku rindu kau TEA!,.isk isk,.TT

Tea said...

tau pomm rindu.. ko busy ngalah bini PM babe,....

Myez.. said...

klu bkn abg.. anje.. or baby..
msti tea pnggil boifren tu.. darling..syg.. ucuk.. acam..

Tentang Kita said...

bekerja itu satu ibadah....melaksanakanyer dgn penuh keikhlasan dan kejujuran dapat pahala berganda2....

mesti Red Tea panggil Laling tak pun Anja kt Bf tu

Ujie said...

panggil nama je..sng..

*keja utk teruskan hidup..jgn jadi hamba duit bila hidup utk bekerja.

mas saari said...

amboi rindu ye!

najihah sahami said...

ala..apesal dorang dikecualikan??tak adil!!tea!!nak tau!

sstandsforsuraya said...

ntah2 pggil hubby ngan b kot... hahaha.. doa2 lah smoge dye pon rindu kt TEA jgak..!!~

ciK LyndaWawa said...

alahai..saya pun rindu jugak ni...=]

penagih kasih said...

amboi kelas gittew
seronok ah bace entry psl hubungan awk dan boifren
ngee

cepat2 la menikah taw
jgn lupe jemput saya
;)

aimaniman said...

manisnya hidup kalau ada orang yang menyayangi kita dan kalau hidup kita ada menyayangi seseorang...tentu hati kita sentiasa terisi dengan bunga2 cinta macam adik nie.. hargai kemanisan hidup tu agar tak tawar dik kealpaan kita mengejar kesibukan dunia...

delarocha said...

panggil 'superman' ?

Woofer Storm said...

-nak jawab juga.mesti panggil lalink,tak pun papa,b?tak juga?abis tu apa??

Part2 lidah tu nak kena belajar lagi ni..hahaa blog ni memang panas,nak report dulu ngan pihak berkenaan..hahaa gurau sis..

#sis,suami keluar cari rezeki,kekadang lupa anak dan isteri..penat lelah mencari sesuap nasi,akhirnya balik rumah juga isteri tersayang..heheh penat macam mana pun mesti happy bila jumpa isteri..wa rasa nak kwin je..calon ada tak sis??

Aishiteru said...

Memang payah berada lam keadaan cmya. Bkn senang mbak ati cmya.

Tp deng, kurang2 tek.. Masih wak pat ktk btemu, menyentuh, merasa alu memadam rindu ya..

Ada org ya... Sekadar dpt nangga dr jauh, tauk dr tulisan jak... Arum bulak, dak pecah dah ati.. Xpat nampung gk rindu nok membesa, mengembang lam ati..

Tp.. Masih ada syukur...

Kmk x rasa apa yg ktk rasa kinek tok deng.. Tp kmk tauk gney rasa merindu seseorang.. Hang in there dear..

Selendang Merah said...

perghhhhhhhhhhhh...sweetnya tea nie...:D

Sm taw tea panggil papa kn4..hehe

Munnafendy said...

panggil B ehhh??? ringkas dan manja gitu...hehe

*kalau lah bkemampuan, ingat lepas kawin nak dok umah je jd suri rumah..didik anak sndri dari bg pengasuh...apa kn daya xmampu..uhuk

Ct Aja said...

wuuhuuuu dalam hati de taman upanya...hihiih, romantik seh...

Papa Mifz said...

kerja demi membahagiakan keluarga...

Hanis MY said...

takmo teka mesti nama yang amat bermakna dan cpesial gitu hehe...

Shaz @ Ratu Ngerecho said...

hehhee..wewiitt..happy new year sist :)

Aishiteru said...

Selamat Tahun Baru

Semoga Kebahagiaan Ktk Berpanjangan

Hanih Borhan said...

Amboih, haha... Lama tak b'geli-geli?

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..takde entry hari ini??? sibuk dgn HRMIS ke???

cemomoi said...

abang hilang 'sayang' dek kerja dan dikerjakan

Tea said...

Semua salah.. yes~~~

FasiHaH SupiaN said...

Huhu cambest bercintaaaaa. Tp mls nk fikir sal chintaaa hurmmmmmm