Thursday, 15 December 2011

Revolusi Telefon Pintar Motorola

Itu telefon bimbit pertama aku..
Gajah pun tidak sebesar itu...





Aku seorang yang tidak suka berkerja...
Jujur disebabkan kerja aku jadi lupa aku ada kamu2 di sini...
Bukannya Lupa Tetapi Tak Ingat...
Kata Safura...
Tapi aku juga berkata seperti itu...


Apa beza lupa dengan tak ingat...?
Bezaaaaa nyah.. beza..
Lupa tu bermakna dia tahu akan sesuatu tetapi lalai..
Tak ingat tu tak ingat la kan.. mungkin tak tahu tetapi cuba mengingati mungkin ada persis yg boleh menjadikannya tahu...



Sejujurnya bukan topik aku hari ini...
Kamu pernah dibebani tugas...?
Bermakna dalam 100 orang di pejabat, hanya kamu dibebani semua tugas...?
Itu aku bagi contoh...
Prinsip aku biar apapun aku..
Kerja mesti siap..
Walau aku tak ada di pejabat...
Walau aku sakit..
Walau aku ada musibah..
Sedayanya aku siapkan tugas..
Selama ini aku ikhlaskan..
Aku rasa kamu2 semua juga ikhlas berkerja...
Dek itulah yang menghidupkan aku, boifren, anak2 dan cucu2 aku...
Tapi... adilkah... hanya aku..


Sejujurnya itu pun bukan topik aku..
Sebab itu hanya punca aku tidak aktif kebelakangan ini...
JUJUR...
Aku jujur... bertempat..
Bukan bermakna aku sengaja tidak berkata benar..
Aku sayang boipren aku...
Aku maha cinta la beliau tu..
Untuk mengikutnya100% aku usaha..
Aku suka dikongkong..
Kerana kamu sayang aku...


Tapi sampai satu tahap aku rasa..
Kamu sudah terlalu percaya..
Percaya pada aku..
Sepatutnya aku gumbira..
Aku sudah boleh buat apa2 kerna kamu percaya pada aku...
Entah kenapa aku ini terlalu spesifik..
Sensitif ...
Yakni aku rasa... kamu tidak sayang aku.....
Apakah memiliki itu menjadikan kamu rasa tidak perlu bimbang...
Kamu usha aku..
Aku usha kamu..
Kan best...?


Aku usha yang lain kang....




pssttt psssttt  Kak Tudung Senduk.. Single lagi tak..?

Kamu buat aku pengsan gelak aaa kak Senduk

34 comments:

najihah sahami said...

kak tudung senduk mana lak ni?aishh...tea, kamu curang eh? T_T

Tea said...

mishh takleeee... tak.. sajer nak kasi gabra.. cube baca blog tudung senduk niiii... kuang kuang

khaifaiz said...

owh...

sesungguhnya bukan itu yg mahu aku katakan... kerna sesungguhnya aku maha tak ingat... huhuh

Tea said...

ouh khai.. itu cover baekkk punya... ko nak kawen kannn.. kannnnn... takkan tak ingat.. keh keh

Ujie said...

ingatkan tea dah lupa ada blog..@__@

*mmg biasa dlm bekerja, sorang tu je yg kena buat byk kerja kan..takpe biar mahir sorang2!

Tea said...

bukan tak ingat.. tapi lupa... heeee

najwa aminah abas said...

hahaha funny >>>> ''bezaaaa nyah.. beza''

Tentang Kita said...

saya nie...keje tuk 5 org buat tp saya kena wat sorang2.....aduyai..multitasking tu bos kata la

Aishiteru said...

lupa tok kali maksudnya terus sikda dalam ingatan.. di delete..

sik ingat pulak.. nya ada dalam ingatan cuma pada masa masa tertentu ya ingatan sik diletakkan pada nya namun tetap ada di sia...

:)

n ktk tetap ada dalam ingatan kmk...

missSenget said...

tudung kakak senduk tu buat aku rasa nk hempuk2..


kahkahkah...


tea..cikgu aku pesan..cari boipren ramai2.tp ajak kawen sorang je..

Tea said...

najwa: ai seteretttt ok... jgn risau


Tentang Kita: kannn.. multitasking kalau semua buat sama banyak tapi kalau yg lain tak ade kejeeee? poodahhh bos!


Aishiteru.. kitak pun komen eh mek malu nak reply sitok.. reply dlm hati jak.. ahaks..


Senget: akulah cikgu itu.. dah takkan ko nak kawen ramai2 pulaaakkk haishhh

telor power said...

kehkehkeh....aku pun dah lupa nk komen apa, bukan lupa tapi tak ingat.....

Tea said...

telor, ko kena makan lebih telurlah telor.. kasi kuat ingatan...


bagai haruan makan haruan...

Hanis MY said...

eh janganlah usha org lain kelak merana si dia hehe...

telor power said...

tea: erk...xmo skrg tgh ber combat dgn LDL cholesterol ni,mau kasi reduce dulu kehkehkeh....

Tea said...

hanis: itu sajer jer... setia tauuu...


telor.. HDL ok? alaaa ade telor lebih... marilah share.. errrrrr

telor power said...

HDL ok, Alhumdullilah tip top semua, cuma LDL jer... ade lebih ye. ok2 boleh lah...

Tea said...

rase2 makan telur mengurangkan LDL tahu.. sila percaya...

mas saari said...

setia pada yang satu dan setia membaca blog tea bila dia update... hehehehee...boleh??

Ct Aja said...

prsn kita serba tak kena kan.... kalau kongkong sgt rimas, kalau percaya sgt rasa tak sayang lak...ape pun kim salam kat kat kak tudung senduk...hihiih

Yumida said...

yohhhh..adonyo dtg gik...rindu ngan ktk tea......suka sama ayat kamu....metafora sungguh....

Munnafendy said...

ai baca entry tea ulang2 kali tau x! mmg betul2 metafora bak kata yumida =)

kak senduk??? adeeehhhhh

maszull said...

assalamualaikum Tea...kelakarnya Tea ni kan...tetap sokong...:)

Tea said...

mas: ohh tea ini pun setia entry2 secretary..

aja: senduk tu sudah direseb.. carik akakkk lain oke..

yumida: ai rindu ngan yu tok.. yalah hapdet..


munna: sila percayakan yumida.. metamorfosis kot... (jenuh nak carik kamus ape metafora)


mama: nak awet muda mcm mama harus ceria..

Cho Cho (bukan nama sebenar) said...

hehheee..wewwiitt..henpon motorola, kerja byk(buzy), rindu boypren..yerr kesimpulan indah d polah kmk :)

noraauliyya said...

haish tajuk tak menahan!

Tea said...

cho.. nok mula ya tajok berita ajak, nok dudi ya salah...

Woofer Storm said...

bz ngn khdpan realiti itu tidak mengapa,bisa dimaafkan,eheh

#ada persoalaan yang hendak ku rungkaikan kat sini sis,tapi tak terdaya.eheee

Tea said...

ws... persoalan ? emel sis larviya@gmail.com

jgn risau.. sis hanya ada satu boifren.. sis sgt setia padanya tauuuuuuuuu.. paling emsem gitu.. oh boiprenku yg jaohhhh...

ghost writer said...

kena dengan aku,memang tak akan lah aku buat semua kerja sedangkan ada beratus pekerja dalam pejabat.

Tea said...

Ghost.. ko bos.. lainlah... boleh aku kerja dengan ko tak bang ghost.. ahaks done2 jg abang ghost

FasiHaH SupiaN said...

hurmmm ckp pasal cinta, skrg sy masih belum boleh beri komitmen dgn cinta antara dua makhluk berlainan jantina.sibuk

Tea said...

eh jgn bercinta yg sama jantina...


sebenarnya tiada alasan untuk cinta.. ia akan datang pd bila2 masa ditentukan.. jeng jeng

Aishiteru said...

:)... xpa...