Saturday, 17 December 2011

Pemuda Melayu "Kahwin" Lelaki?

Selamat Pengantin Baru~
(boleh aku ucap begini?huh)



Dear masyarakat,

Aku heran pada kamu..
Tika aku berdua kamu bertanya2...
Tika aku bersendirian, lagilah...
Pelbagai andaian kamu ttg aku...
Aku begini kot sebab tu ditinggal sendiri..
Aku begitu kot sebab tu boifren taknak aku..
Dan tika aku beramai2 kamu turut mempertikaikan...
Aku mendrem kot..
Aku jelitawan yang jutawan kot sebab itulah senang.. See!
(kata2 itu doa... Amin)




Masyarakat ku sayang,

Itu "kot" jer kot....
Kok kamu tega sihhhh...
Menyebarluas yang kot kot pada dunia...
Aku tahu aku terkenal ..
63 follower beb.. terkenal tuuu..
Dan aku juga baik hati..
Maka aku menghalalkan "kot" itu..
Dengan memujuk hati yaang baik ini..
Beranggapan kamu ingin menumpang popularitiku..
Cit! takde.. takde..



Masyarakat sekalian,


Ada part aku halalkan..
Part termakan, terminum, tertidur..
(aku maksudkan tertidur ketika melihat aku.. boleh?)
Tapi andai apa yang kamu "kot" kan itu..
Berjaya menular...
Berjaya membuatkan bibir2 mencemuh memandangku..
Sepicing pun aku tidak ikhlaskan..
HAH HAH HAH (gelak yg tidak berapa nak baik)..
Jawablah tubuh badan kamu..
Di alam barzakh...
Kala Mungkar dan Nangkir bertugas..
Menjalankan perintahNya..
Laporan telah diterima dari Raqib dan Atid yang luhur..
Tiada unsur rasuah.. itu pasti...


MashaAllah...Masyarakat,

Kamu tak takut ker..?
Aku pasti berjumpa kamu...
Sama2 kita di Padang Mashar..
Dipertontonkan lakonan kehidupan secara "LIVE" di Alam Kedua..
Dunia yang fana..
Baru kamu tahu tentang kuasa "kot" itu..
Dalam hala tuju abadi kamu..
Kala itu populariti bukan penanda aras..
Kala itu tiada siapapun tau yg bakal terjadi...
Kamu mahu "GO TO HELL" ker masyarakat?
Cepat mintak mahap dengan aku..
Cepattttt!






Dear Tea,
Buatlah apepun..
Masyarakat tidak pernah suka....
Moga masyarakat yang singgah sini...
Berhati suci persis kamu...


(blog aku, aku harus jadi yang paling suci..)

Taaa~

29 comments:

Ujie said...

hati ini nyata suci tatkala menyinggah blog kamu!

lupakan ckp2 org, asal jgn langgar agama. @_@

delarocha said...

sabar yeee.. jgn dihiraukan sangat mulut org tu

Aishiteru said...

Kehidupan nang giya deng. Org senang, di dengki.. Org susah pun di dengki juak.. Sbb nya mauk nya jak lebih. Kedengkian molah nya lupak ngan syukur.. Lupak nikmat nok udah d berik ngan nya. Dengki dah meracun jiwanya.. Nya akhernya sakit jiwa. Sian org nok dengki ya.. Ktk b'syukur jak deng.. Sbb ktk x d jangkiti sakit jiwa ya. Ktk kacak, jd org dengki.. Syukur juak, sbb kta x jd riak.. Biar lah semua ya. Ktk ttp juak d ati mek.. Kmk tauk ktk gney..

Tea said...

Ujie, mari bersuci..

Del, mulut ade byk fungsi lain yg best... itu yg susah utk x dihiraukan...

Aish, thats why i need this platform.. to spell out... Kacak ya siklah hoo.. mek sik ngaco org... kitak ya sorrylah mek ngaco forever.. hoho

Aishiteru said...

D hati kmk ktk kacak.. Hati ktk pun sama juak.. :-)

Xpa lah ktk ngaco kmk.. Bkn org lain juak yg d kaco ktk deng hehe..

Aishiteru said...

bagus lah tempat tok dapat jadi tempat ktk meluahkan apa yang ada di hati ktk... sik lah nya terkumbuk jak dalam ya...

ada juak tempat mek nak meluah isi hati juak :)

cuma di sitok jak kmk dpat nak madah ngan ktk pa nok da lam ati mek...

Woofer Storm said...

*bab pemuda melayu kwin lelaki tu sikit ja.hehee

#biasalah zmn skg ni sis,mulut tak reti nak jaga..semoga yang singgah sini suci2 semuanya.sy sorang ja yang kotor hina..hehe

Yumida said...

sayang sama kamu! morning!

Tea said...

Aishh oukk hooo kedong sekda org kenal kitak sitok... dolok sikpat nk mdh apa2... sebab masyarakat juak hooo...


WS... komen itu tidak dpt sis terima... grrrrr


yumida: apa k bekpes tek? moning333

Cho Cho (bukan nama sebenar) said...

morning tea! :) ilek2 jak cam kmk..hehheee :)

Tea said...

aok cho.. ilek2 isap gam hooo

Hanis MY said...

masyarakat sememangnya begitu huhu susah nak jumpa yang memahami dan tidak bersangka buruk... jangan kita jadi macam mereka sudahlah.. yang ptg berlandaskan ajaran agama insyaAllah...

Ct Aja said...

hi tea...jgn susah hati k....biar org kata apa, yg pntg kita happy...

Aishiteru said...

ya lah... biasa lah ya... sekda blt cuti tek... tp blt pun ktk... lam tok wak jumpa... xpa la... sik nangga ktk pun sekpa.. tauk pasal ktk pun jadi lah..

Tea said...

Nis... sekadar meluahkan... begitulah hidup bermasyarakat... nak sembunyipun dorang carik..


Aja: ya baiklah... happy sokmo....


Aish... kitak datanglah rumah.. jenguk bapak mek.. selalu nanyak kitak..

Aishiteru said...

ya kah... nya nanyak kmk? supan juak sa deng... tiba2 jak dtg.. lak terkujat org tua... ney tauk da terserempak kat pasar ka, siney2 ka.. lak kmk negurnya... :)

Aishiteru said...

sikpun mun da ikan bagus... lak antar umah hehe ;)

Yumida said...

jom minum teh suci!

Tea said...

aok2 anta jak ikan.. bpk suka... sejak bila kitak berjual ikan ;p

jgn suka2 negur org di psr.. kenak ke bpk org lain , jeleslah kamek...


yumida: teh sentiasa suci... iyer deh

Aishiteru said...

sekda la kmk bejual ikan... :)
meli ikan.... ikan fresh2... goreng pun sodap... org madah...

hehe... sik kmk negur org sebarang deng..

**::CIKNUURUL::** said...

Tea, cemane nak komen ni??,.erghh,jd blurr dah lame xupdate blog,.huhu,.padan mukee CN,.haha

aimaniman said...

tuan blog ni bijak bermadah dan menulis entri yang mempunyai maksud tersirat dan mendalam.. apa2 pun kita mesti yakin dengan tindakan kita walau apa pun kata orang kerana biasanya org lain x senang lihat kita senang.. so senang2kan hati dan minda kita dengan apa2 yg kita senang nak buat...

Sunah Sakura said...

memang suci sangat...putih pucat semacam ajeeee

Cik Muda Sae said...

maafkan saye.~

Myez.. said...

Rindu kat Tea...

mas saari said...

suci murni je akak tengok blog tea ni... mungkin jugak semanis tea secawan! heheheeee

sahromnasrudin said...

speechless.....

Tentang Kita said...

hanya Allah swt yg tahu hati saya suci atau tidak...:-)

Tea said...

kalian semua suci ( kata2 itu doa).. jom mandi hadas..