Monday, 19 December 2011

Lumrah (Tajuk Sebenar)

(Aku tak baca Utusan arini)


Lelaki dan pompuan,

Kamu ingat tika kamu mula2 terserempak dulu..?
Saat mengenali...
Saat di mana 2 jam berborak umpama seminit..
Masa begitu mencemburui...
Best kan masa tu.....




Boifren dan Gefren,

Masa declare rasa matang jer kan...?
Im yours, Youre mine.. heaven..
Hidup terurus..
Bangun pagi hello2...
Sanggup bangun tidur semata nak sms..
Abang dah solat?~ sambung tido...
Ayang, abang inginlah nak makan masakan ayang....
ouh terus improve dari pandai masak meggi..
Upgrade maggi + telor...
Kelassss nyahhh...
Abang tetap kate, "untung abang dapat ayang"
Sambil air menelan liur nak lebih dari masakan....



Bf dan gf expired,

Ada yang dah lebih merasa..
Lebih dari suami isteri...
Bukti kasih cinta.... cit podaahhh!
Allah larang itu....
Syaitan kata sedappp...
Sebab itu bukan kamu yang punya..
Jangan tanyalah pasal nikah segala..
Alasan kawin sekarang majlis mahal..
Duit tak cukup..
Tapi tak juga berusaha mengumpul..
Ada Asb rm10 itupun masa mak buka buku sepuluh tahun dulu...
Mak jugak...
Saat ini komunikasi lisan takde..
Cukup syarat untuk memulakan komunikasi tubuh...
Kesian... kesian kamu...
Sedih aku...





Suami dan isteri,

Boleh tak kamu jangan ade soalan wajib seperti...
Buat ape?
Dah makan?
Masak ape?
Dan boleh tak kamu ringankan sedikit lidah supaya lebih aktif..
Untuk apa jua aktiviti pun...
Aku yakin, lidah itu penyatu rasa...
Sama ada komunikasi lisan...
Mahupun bukan lisan... foreplay adelah penting...
(Foreplay=bermain di depan)
Petang2 bermain2 kat depan laman rumah..
Gurau senda...
Cuci kereta sesama..
Abang tanya soalan "ayang nyer gigi arini ade nampak putih sikit dari semalam... ayang pandai tau jaga diri"
Cuba komunikasi camtu banggggg...
Puji memuji...
Ini tak... semua nak pakai bhs isyarat..
Kelip2 matalah...
Geleng angguk kepala...
Paling tak boleh nak belah...
Masa nak bersatu guna macam2 istilah...
Bersatu kita teguh jom!
1Malaysia nak tak?



eh.. mcm byk sangat pengalaman aku kannn??




Dahlah bhai, merepek jer kamu Tea!

37 comments:

delarocha said...

foreplay?

Tea said...

itu bukan mesej utama di sini bang...

telor power said...

wah....foreplay mcm tak kena jer ayat tu, kehkehkeh

eiyzniey said...

Hahaa...
Lumrah hidup kann..hehe

Tea said...

telor power.. ahhhhh aku nwk jugak guna.. itu bukan sst yg kotor tahu.. ia sepenting telor dlm kehidupan...

eiyz.. kalaulh boleh jd tidak lumrah...

missSenget said...

masa nk bersatu guna macam2 istilah..

istilah ape tea..??

Tea said...

takde nget.. takdelah.. takdeee...

eiyzniey said...

Hehee...tu la..
Kan best kalau xjd lumrah...
Hmmm..tp myb dri sndri boleh ubh kot..
:)

Tea said...

eiyz... chiyokkk gurl.. kita lari dari paksi yg biasa selagi di jalan yg benarr

Ujie said...

eceh..tea, byk beno pglmn kamu!!
tak boleh tahan dgn ayat2 tea....^____^

Tea said...

Ujie.... jari ini kekadang tak dpt kawal.. ( dandan jari jd salah yerrr)

maszull said...

assalamualaikum Tea...macam2 jer Tea ni tapi kalau difikir2kan mmg betul pun kan....hehehehe...:)

telor power said...

tea: setuju pada seperti telor dalam kehidupan tu....sokong sgt2

aimaniman said...

yupppp... kita semakin kurang berkomunikasi jika seseorang tu sudah jadi milik kita, berbanding time mengusha2 dulu, segala kalimah dalam kamus dihafal, tapi bila dah dapat diam seribu bahasa...

Aishiteru said...

emm.. komunikasi ya nang mena penting...

kesannya komunikasi ya cukup bermakna

komunikasi mengubah suasana

hmm...

Woofer Storm said...

ada yang lebih merasa ,lebih dari suami isteri..perghh ayat,memang tidak diakui,skg ni lagi banyak yang bukan suami isteri kebanykkan lebih sudu dari kuah..

#berlambak kat mall sdang siok layn perasaan setan..hahaa

Tea said...

mama: heheh segan arr kat mama..

amboii telor... asal nick ko jer ko sokong.. jadi duta aku nak? aku wat tagline bawah tiap entry
"telor bagi powerrr" atau
"power la ko telor" atau
"telorku powerrr...bagaimana telormu? "

mama aiman: rata2 begitulah... sedih juga... tapi ada yg terbiasa sampai tidak rasa ape2..

aish: thats true... kita baruk kinek start berkomunikasi ooooo.... dolok main tangga2 ajak..

WS: kenapa tidak akui.... jgn masuk dlm golongan itu bro.. jgn gi iSetan

mas saari said...

komunikasi penting!

Papa Mifz said...

puji memuji tuh penting gak..harmoni rumah tangga..;)

sahromnasrudin said...

"Masa nak bersatu guna macam2 istilah.."

dalam maksud nie heheheheee

Ct Aja said...

hahaha, tukar suasanakan...yo jugak kan....

Aishiteru said...

Ya lah.. Mun dolok berkomunikasi, suasanya kinek tok pasti lain.

Kinek tok, kta bru nk berkomunikasi.. Suasana yg lain..

:-) slalu jak kmk mdh xpa.. Wpun sebenarnya nang apa apa..

Tp.. Nok ngubah suasana kinek tok kah.. Mungkin lbh bait d tandah spt apa yg ada.

Mungkin ya lbh bait..

noraauliyya said...

:-)

Munnafendy said...

hahaha..tak tahan la entry ni! ai skrg blum kwin lg tp bila borak2 ngan tunang psl madah2 pujangga masa awl kenal dulu mmg rasa geli gila...keh3

*bab2 bersatu tu taknak cmpur...belum masa lg..huuuuu

khaifaiz said...

mulut manis+ringan lidah+main2 lidah=keakraban

Tea said...

mas: very impoten!

papa: bertuah mama..

Tuan Sahrom: ha ah siap ade guna.. jom celup2.. bolehh? hursskkkkk


Aja: jgn tukar org yerrr...

Aish: rasa dh terlambat narrr hoo... ada ikan tek? :)

nora : (*.*)

munna: kena belajarlah.. try create istilah sendirii.. bang, tolong ayang masuk benang kat jarum...


khai! wahhh.. ko kawen tak hajakkkk pommm..

Aishiteru said...

Terlambat atau sik.. Ya x tauk lah deng.. Cuma, x mauk merusyakkan suasana yg dah bgs yg ktk ada, yg kmk ada..

:-) lom da g area buntal gk..

Aishiteru said...

Terlambat atau sik.. Ya x tauk lah deng.. Cuma, x mauk merusyakkan suasana yg dah bgs yg ktk ada, yg kmk ada..

:-) lom da g area buntal gk..

Cik Muda Sae said...

ko tak baca sokabar tu yg merepek lebey.....

konde said...

that's life :)

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

Woofer Storm said...

tak mampu ke isetan..ke myDIN je mampu..ehheeee

#bz ke sis??

telor power said...

" amboii telor... asal nick ko jer ko sokong.. jadi duta aku nak? aku wat tagline bawah tiap entry
"telor bagi powerrr" atau
"power la ko telor" atau
"telorku powerrr...bagaimana telormu? "


wa xbley blah ketiga-tiga tagline tu. rasa nak gulin2 jer nie.

ciK LyndaWawa said...

hehe..bena juak ya eh..h0h0h0..

Selendang Merah said...

hehe..byk gak pengalaman tea...

Aishiteru said...

lamak ktk sikda bunyi.... ktk gago kah?

Myez.. said...

terhibur dgn entry tea.. Rindunya.. da lama xbuka blog..

Hanih Borhan said...

Yg mana2 dok bf gf tu elok2lah kalau dip'cepatkan apa yg patut dip'cepatkan...

Kalau tak, tak payah jebakkan diri, takut lebihnya buat dosa je, padahal cinta tu satu benda yg sacred...

wallahualam...