Friday, 27 January 2012

Bayi mati: JKM kunci pusat asuhan haram di Taman Permata

Bayi itu tidak bersalah... kasihan.. AlFatihah










Aku suka tengok cete hantu....
Entah mengapa bagi aku cete hantu mampu menimbulkan suasana romantika..
Yang penuh bermakna...
Maka aku memaksa boifren aku menonton...
Heh... Dia berkali2 menjerit terkejut..
Aku terkejut dek jeritan dia..
So aku gosok2lah dia..
Meredakan ketakutannya..
Gosok belakangnye..
Minum air bang.. minum dulu.. minum..
Romantikkannnn? 

Then balik tu dia diam..
Aku borak gelak2..
Dia diam..
Then aku bagi salam..
Assalamualaikum kum kum...
Waklu Tea..haha memang la dia jeling marah aku...
Aku sajer je nak refresh balik cete kum kum tu..
Takde lah seram sgt pun...
Slow jer jalan cetenye..


Aku suggest kamu tengok vcd WUJUD...
Aku haritu dapat tengok siri yang ke enam..
Produksi Singapura rasanya...
Ala2 seekers gitu ceritanya..
Ada volunteer yg nak tengok atau merasai kewujudan hantu..
Itu baru maha seram bagi aku...
Sebab ia sangat real...


Tapi apa2pun kan..
Makhluk2 begini wujud...
Janganlah geng mereka...
Paling parah jangan bersekutu dengan mereka...
Khurafat tahu....
Allah tidak suka..


"Sebaik2 kejadian adalah manusia"
Bersyukurlah kalian manusia...
Macam aku ni teh...
Ade lagi kawan aku si telor.. tapi dia power takpe.. (aku taknak tag, nanti kene saman)



Taa~

29 comments:

Telor Power said...

itu la nasib aku telor, dan power. (aku bukan kaki saman)

ok berbalik pada cerita kum kum... korang ingat tak seawal 90an, kisah hanto kom kom, yg pakai purdah. cari anak dara, pastu semua anak dara takot dan pakai inai di jari. konon2nya si anak dara tu bukan anak dara. cara mudah menipu si antoo komkom nie.

antoo komkom nie selebel sama naik dgn kisah2 antoo susu dan antoo kopek.

najihah sahami said...

Hoho,tea dh tgk eh?ala,tringn nk tgk.sbb tgk the making of mcm seram gle.

Tea said...

ohh itu ker antoo kum kum...? laaaa aku tak tau pun ttg itu tapi aku sedih lah mase tu pompuan bertudung ni dipandang senget...

ingat lagi mase tu juga siap bg penerangan lagi katanya antu tu pakai kereta kancil merah.. bak nombor bangg.. aku nak beli.. huahua

Tea said...

Najihah, gi tengok.. boleh wat jerit2.. heheh..

Telor Power said...

tea bukan yg bertudung la...wanita bertudung dan pakai hijab@ purdah tu yg dipandang serong masa tu.

terukkan mentaliti masyarakat kita. hado....

Tea said...

betulll.. mase tu rase yg bertudung pun jadik mangsa tau... terpaksa aku letak bunga besar kat tudung aku supaya nampak mcm ceria.. hantu tak ceria mcm tu..

khaifaiz said...

ye ke tea seram wujud tu

Tea said...

sangat Khai... sebab dia ade macam seruan.. so aku tak terfikirlah nak off audip mase part seru2 tu.. sekali aku rase mcm diseru datang kat umahhh... Wujud 4, 5 dan 6 agak best kot.. yang first 3 series tu mcm tak best jer..

HeNRieTTa JoSe said...

hantu kum kum erk....xnak larr...cik abang ader sebelah xpe lar....ekekeke....

penagih kasih said...

haha
ingatkan nak cerita pasal baby mati
rupenye nak cite keromentikkan die dengan boifren
untungglaaaaaaaaaa
:p

Tea said...

HJ: masalahnya cik abang tu yg takott.. haha

PK: eh ini ceritea antu laaa.... Baby tu tajuk utusan je...

Ujie said...

masa heboh hntu kum2 dolu..sume org tak berani bukak pintu kalo tak dgr betul2 cara bg salam. kalo bunyi cuma 'kum'..tu hntu kum2 la.

*mujur jua kwn2 ku bkn hantu..tapi tea & telor! boleh buat breakfast..^__~

Ujie said...
This comment has been removed by the author.
ghost writer said...

aku pun tak seram tengok citer hantu.tapi aku seram lau hantu jumpa aku..(tak kuasa aku nak try jumpa hantu)

Tea said...

Uji: kah kah... tea boleh diminum sepanjang masa tau.. tapi betul kot kalau itu nama antu kum kum memang org kate dulu antu tu nak bunuh pompuan cantik.. kire aku mcm perasan jugaklah cantik.. eh...

Ghost: hahahahaaa ko kelakor lerrrr...

missSenget said...

yang prmpuan nk isap darah anak dara tu, kitorang panggil hantu purdah..

hewhew.. orang kata die naik kancil..

sampai ada kancil masuk dalam kawasan hostel pn, mampu buat kami anak2 dara suci ni gabra..menyampah..

Tea said...

Ngetttt.. kannn? mcm tu lah versi yg aku dengar...

mas saari said...

ada yang kata seram sangat! akak nak tengok dululah baru boleh nilai sendiri...

sahromnasrudin said...

apa kata kita tangkap semua hantu tue kita milokan dia hihihihhh

Yumida said...

x suka mek diat crita antu...emo mek lak...mek suka layan crita romentik...

Hanis MY said...

seram la wuwuwu..

Tea said...

Kak Mas: tak berapa seram... Slow sgt jln ceritanya..


Yumida: kamek mun nangga ceta antu terus dtg romentik...


Hanis: saner ade wayang ke? Cete kum kum ni?

Selendang Merah said...

erkk! cerita hantu?
nak ajak awek lah nnt..wah leh wat romantik2..kih2

Aishiteru said...

hantu... :) hari2 kmk jumpa.. berkwn ngan antu gik ya hihi...
kdg2 kmk pun jd antu juak... ;p

Woofer Storm said...

tak nak tengok,takut sis..nanti kencing malam kat seluar.heheeee

Tea said...

SM: haipp itu bukan morale of the story.. Matilah akuuuu...


Aish: aok menarr yaa. (haha nyokong indah eh tetiba)


WS: pakai pampez senang bro.. Haha

intan_blur said...

salam tea..
alfatihah utk ke2 arwah..

Munnafendy said...

pernah tgk wujud tu...gila seram wehhhhhh

MaryaYusof said...

La ni byk sgt cite hantu... boring... boleh merosakkan minda & akidah :(