Wednesday, 11 January 2012

Teman lelaki dan rakan didakwa bunuh Rozana

Boifren, jangan bunuh aku..




Aku yang pengasihan...
Aku memang tak boleh tengok orang susah...
Aku pasti sedayanya mahu menghulurkan bantuan..
Aku ade rm10..
Aku bagi org itu RM10 yg aku ada..
Biar aku tak lunch arini...
Itu aku...

Boifren aku marah...
Kalau kita susah ade ke yg nak bantu...?
Kalau emergency perlu bayar ape2 mcmana..?
Aku yg kena marah diam...
Terus diam..
Diam bermakna perasaan aku meluap2...
Prinsip aku, kalau marah diam...

Well said..
Tiap apa yang kita lakukan adalah dari diri kita...
Bukan kerana orang lain...
Kerana hati dan rasa kita...
Boifren, cuba letakkan diri kamu di tempat org yg dibantu...
Apa rasa kamu apabila menerima..?
Apa yang kamu doakan untuk yang memberi..?


Aku tidak minta balasan daripada apa yang aku ikhlaskan..
Dah namanya ikhlas kot...
Susah nak measure..
Tapi yg aku tahu lepas aku memberi aku takkan berkira2..
Takkan nak ingat lg ttg pemberian itu...
Aku kan baik... Kalian sila puji aku .. sikit pun aku cukup gembira...ceh


Boifren, kamu tidak tahu nikmatnya rasa aku...
Andai mampu aku tampakkan di wajah...
Andai mampu aku huraikan dengan kata2...
Pasti kamu mengerti kenapa gerpren kamu ade baiklah juga...
Aku melihat dia yang tidak mampu...
Aku datang padanya...
Dia menghulur tisu..
Aku tolak..
Aku hulurkan nota ringgit yang aku ada..
Wajahnya terpancar satu sinar..
Terukir senyuman di wajah...
Matanya berpinar2 seolah2 digenangi airmata...
Aku yang dulu menitis air mata...
Dek nikmat memberi...
Indah sungguh rasa ini...
Andai kamu tahu....Indahnya....




Duit kan banyak lagi dalam bank tu bang...
(Aku bebel dalam hati jer... aku sayang kot boifren aku tu... Macam Shah Rukh Khan tawww...)

33 comments:

Cik Muda said...

ko ni comel la tea...

tangan yang memberi tu kan lebih baik dari yang menerima.... !!!

sahromnasrudin said...

boifren..

kalau kita nak menerima, kita kena memberi dahulu..

life is repetition..
sesuatu yang diulang-ulang...

najihah sahami said...

kalau duit tak cukup pn, apa guna ada boifren hensemmm kan?hahaha

sudipVSsenduk said...

kekadang kita rasa puas hati kalau dapat mengembirakan org lain kan...

missSenget said...

boifren..

how dare u marah2 tea yg cute lagi baik ati serta penyopan dan penyantun ni...???


eh..mcm marah boifren sndiri pulak..

Tea said...

Muda: ha ah aku adelah comel sikit.. tp sikit jer lah.. aku syukurr...


Tuan Sahrom: saya suka menerima.. sesiapa pun suka.. tp sy lebih suka memberi...


Jihah: kannn... tolong ckp pada yg ensem tuh

Sudip Senduk: bukan kekadang.. memberi itu sgt best....


Senget: eh jgn marah dia... aku yg baik ini sgt sayang kot padanya..

khaifaiz said...

owh tea... sehensem shah rukh khan itu sangat mengujakan...

eh... kenapa dengan komen aku ni...

Tea said...

hahaha Khai.. ko terlebih tengok kartun nehhh.... sila berada di landasan benar...

Ujie said...

mmg biasa gitu..gf baik hati, bf hati kurang baik.

eh, tapi bf tea baik hati dgn tea! ^___^

Tea said...

Ujie.. nasib baik ade statement kedua.. kalo tak mau majuk dibuatnya... heheh

~Sweet Honesty~ said...

tea:dh tkr..thnx bgtau k(^_^)

Yumida said...

aaaa...nikmat apa ya kak sodeng...ayat tergantong ya...

Tea said...

SH: Welcome :)

Som: nemiak kecik sik boleh tauk oh..

aimaniman said...

tak pa, tangan yg memberi tu lebih baik dr tangan yg menerima kan... kita tau apa yg kita buat, so selagi benda tu baik, x pa x ikut kata sidia... nanti sidia faham le betapa bertuahnya dia dapat adik nie...

Cik Rose Cute said...

follow sini..

telor power said...

tea: jgn gado pasal duit suda.....

mas saari said...

baguslah tea ni, tapi jangan terlalu baik sangat dengan orang... takut nanti kita terkena!


hensemnya boifren tea!

delarocha said...

ok la tu, dapat tambah pahala...

duit boleh cari

Woofer Storm said...

indah sis,lagi indah bila kita yang memberi dgn ikhlas..

#sis keja kat kl ke??kat ne?ehheee

MaryaYusof said...

Bila sebut ikhlas teringat cerita Ombak rindu, Redha itu ikhlas...pasrah itu menyerah... hehee... lari topik* Salam kenal & follow di sini ;)

maszull said...

assalamualaikum Tea...caya la walaupun kena marah tapi tetap cool moga dpt pahala ...:)

Tea said...

Mama Aiman : betulll mari kite selalu memberi...

Cik Rose: tq

telor: best tau gadoh sal duit... last2 dia pujuk aku bagi duit kat aku...


Mas: sgt ensemmm tauuuu..


Del: ade duit lebih bang?

WS: Sis memang indah.. ahaks.. sis kat KL kerja kat Tutttttt


Marya: jgn bermain dengan ombak...


Mama: betul tuu... tea sgt baik.. herher

Ct Aja said...

hub tu lagi cntik kalau sama2 menerima dan sma2 memberi kan...

Tea said...

betull tu... yg paling indah... terimalah sikap pasangan kita seadanya..

Hanis MY said...

bakal jd isteri solehah ni, betul tu tea kalau marah diam itu lebih baik, ckp la kat boifren kita kena ada juga bekal di akhirat, salah satu dengan bersedekah, eh mcm ostajah la pullek...

LYAfrina said...

:-)

tangan y menghulur lbh baikd dr tangan y menerima.

Yumida said...

mak ai...ne ktk tauk kmk biak kecik...ek eleh....

Woofer Storm said...

tuttttt tu apa sis?kedekut ni..hehee

#duit kan banyak,jom mekdi jom sis^^

sstandsforsuraya said...

ikhlas tue ibarat semut hitam atas batu hitam pada waktu malam.... xde sape yg boleh tau kita ikhlas ke tak selain kite dgn NYA...

Aishiteru said...

:-) xpa boipren mrh.. Ada org suka sikap ktk ya.. Terutamanya org kt ctok.

Utk molah kebaikan xperlu pendapat atau pengiktirafan dr org lain. Apa yg ktk polah dtg dr hati ktk. Org boleh mdh pa jak.. Tp bkn org yg memberi rahmat, Tuhan juak bah..

Semoga Allah memberi keampunan kpd ktk n menurunkan rahmat ke atas diri ktk n keluarga ktk.

Duit, kta simpan kt bank bru berapa persen dividen. Simpan asb pun, brp jak div n bonus.. Seringgit yg kta sedekah semata2 krn Allah.. Balasan d beri ngan kta, plg krg 70 kali ganda..

Kta nang x mhrp balasan atas pemberian kta, tp amat bgs mun kta mhrp dr Allah, keredhaan n rahmat d atas amal yg kta polah semata2 utkNya. Sbb.. Allah marah mun kta x mintak drNya.. Manusia pulak, ada yg mrh mun d mintak..

Polah jak kebajikan ya.. Jgn d fikir kata org lain.. Fk jak nk mintak keampunan n rahmat dr Allah. Xda nk lbh dr ya lam dunia tok deng..

Kmk terharu dgn sikap ktk.. Sbb.. Kmk pun cmya juak. Kmk leh jd sebak mun nangga org susah.. Kmk leh sa kesal mun xdpt nulong padahal kmk mampu nulong..

:-) syukur msh ada insan spt ktk.. Sesungguhnya rahmat Allah x terkira

Selendang Merah said...

tea kata2 mu buat aku jatuh hati...^^

Sunah Sakura said...

habisla suma jatuh hati kat kamu tea..

**::CIKNUURUL::** said...

duit banyak simpan xguna,.melabur demi akhirat baru berguna,.:)