Tuesday, 31 January 2012

Aziz Bari Digugur Gelaran Professor

Professor Tea turut bersimpati padanya...









Aku setia...
Percayalah....
(Jangan mudah percaya dengan perkataan ini... Percayalah....)


Tentang aku..
Haruslah yang baik2...
Kamu juga kan...
Pasti akan menunjukkan yang baik2 tentang diri...
Itulah keajaibannya alaf ini....
Boleh jatuh cinta waima tidak kenal rupa...


Aku secangkir teh pun ade yang boleh jatuh cinta...
Dek ayat2 aku di blog yang aku bajet bestlah juga...
Waklu teh...
Sebenarnya aku cuma nak tahu...
Waklu itu apekah..?

Aku selalu dikomen begitu...
WAKLUUUUU...
Aku jawab WAKGUAAAAA...
Betul ker jawapan aku..?
Ker itu bukan soalan yang perlu dijawab...?
Aku terkesima... kerana aku tidak sukakan sesuatu yang kabur..
Kabur bang.. kabur..
Aku angol tahu...

(Angol = cantik dan agak jelita juga)

WAKLU = waktu dulu....? (adakah mengimbau kenangan lalu?)
WAKLU = Pakcik lu (lu punya pakcik apa bikin dalam ini filem bang?)
WAKLU = awak kelu ( kenapa gua terkelu..?ok fine ko ensem bang)
WAKLU = Awak Bilu / biru *manje kot* (Aku ditanya tentang minatku tentang filem biru..? )
WAKLU = buat dulu.. (ore Ganu suh wak lu bohhh.. berehhhh)

WAKLU = LAWAK LU? sebab tu aku jawab Lawak Gua...




Kekadang aku rasa...
Aku tidak mengerti apa...
Tak jadilah aku jadi Professor...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

39 comments:

Cik Muda said...

Wak luuuu.....lah...

kalo ko propeser Tea, harus student ko repeat paper banyak kali!

missSenget said...

ha'a..aku pn terfikir gak waklu tu ape..

selalu benda2 aku x berapa paham, mmg aku x guna perkataan tu..

aku inesen.. tetiba..taktau de kaitan x..

takyah jadi prof laa tea..nnt ko bz xupdate entry..

mas saari said...

tak mengerti jugak maksud wak lu tu? rasanya bahasa yang dicipta oleh orang yang tak fasih sangat berbahasa melayu kot? heheheeee

Lea Isnawi said...

Waklu. hahha

tp baru terfikir Waklu = lawak lu

ingatkan mencarut

erk

Tea said...

muda: aku suka student aku repeat paper bykj kali.. mereka akn ingat aku selamanya...

Nget: kah kah aku baru jer kompiden ko tau mende nehhh...

Kak Mas: sekarang mcam2 bahasa adeee...

Lea: kannnn... sgtla ape makne pun tak tauu..

sahromnasrudin said...

kalau profesor tea kne gugur, kita tukar jadi profesor kopi hihihihhhhh

intan_blur said...

ahhahahahha..skrang kan..mcm2..
agaknye sbb tu jg kot intan x jd professor..sbb blur2 ngan ayat nih..hahahahha;)
slm tea..smoga harini red tea ceria ok!!!

Telor Power said...

waklu...la

hahaha sebenarnya aku pun tak tahu maknanya.
Tea....aku mmg suka kaler2 yg tenang dan damai tapi tak suka pakai warna2 sebegitu.spt warna hijau.

Tea said...

Tuan Sahrom memang sengaja kasi panas bete... grrrr


Intan: Oh tea sentiasa menyegarkan tetapi kompius tetap ade dengan ayat alaf ini....


Telor: alaa sekadar untuk bergambar jer telor.. ko takkan tahu orang akan nampak keenseman ko menyerlah di situ... trylah snap sekali...

Telor Power said...

tea : kaler ijau aku dah publish kat entri lepas2 di entri Kuala TGanu tu xpasti part 1 atau part 2.

Ujie said...

a'ah la..biasa dgr tapi tak gunakan sbb tak paham.

*kalo betul gelaran prof dia kena gugur..mmg tak patut & tak profesional.

Tea said...

eh yerr kerr..? oo betullah tu kot ko tak sesuai pakai ijau bang.. sebab aku tak perasan time tu... oklah pink kot sesuai...


Ujie: selalu sgt dan sgt ingin tahu ape maknenye dan saper penciptanya...

Papa Mifz said...

Setuju dgn bro sahrom ;-)

Tea said...

Kalian pasti dalam jangka usia yg sama.. herher...

Hanis MY said...

lawak la komen cik mudah tu... dah lama tk dengar waklu... belajar waklu masa kat utm dulu, tapi tak praktikan pun hehe, ha ah eh kenapa waklu wuwuwu...

cik bulan said...

lps ni ko buat pasal langsi/aku smpi skrg tataw mksud dia..haha

LIPISLADY said...

Sallam singgah,

Nice blog.

Tea said...

Hanis: Cik Muda lerr yunk... bukan Mudah... beliau tidak mudah.. ade susah sikit... susah itu best..


Cik Bulan: Baiklah Professor Tea akan mengkaji sejaran la*gsi... (aku rase itu mencarut kot bulan)


Lipis Lady: hi im Sarawak lady.. eh tea...

aimaniman said...

biasalah.. kalau dah berada kat atas, banyak le yg cemburu buta, terutama yg mengipas2 nak berada kat atas, dah tu mulut x pakai insurans dah tau ko tu kat universiti,.. milik kerajaan pulak tu, yang ko gila babi p kutuk2 boss kau, adat la bos tarik jawatan ko,.. lain kali p kipas cap udang sikit boss tu tau...

intan.maisarah said...

waklu waklu waklu waklu waklu


yang benar,
professor sarah

Tea said...

Mama aiman... Ooo begitu ke ceritanya... Setinggi akedemik itu tidak mencermin akalnya... Ada pertimbangan dalam komunikasi.. Sebagai Professor, bekas prof mungkin, harus ada karisma... Even pembangkang pun kalau tak kena cara orang tak suka...


(tak baca isi cerita itu sebenarnya...)


Professor Sarah, itu tidak menjawab soklan lerrr..... Nanti saya gugurkan proff anda baru tauuu.. (boleh gugur sukati ker? Hoh guna pun suka hati kenapelah tak boleh gugur kannn)

Yumida said...

jd prof angol jak..hihi...meaning angol ya nang tepat setepat tepatnya...tp mek xmok jd cantik yg angol

Selendang Merah said...

wakluuuuuuuuuuu..hahaha

tea ko memang x leh jd professor..haha

sebab ko pandai wat aku tergelak..hehe

apa kaitanya?

Tea said...

Yumida: angol kan kachakkk... Shhhhhh


SM: eh aku pandai wat ko gelak bro maka aku bole jd proffessor!

Aishiteru said...

baruk baca post, org dah leh jatuh sinta.... lom nangga orgnya gik nak...

Ct Aja said...

yang sy faham, waklu tu ko kenapa@ko pehal...huhuuhuhuhu... betui ke....

FasiHaH SupiaN said...

tak tahu gak mende waklu...

Tea said...

Eh eh Aishhhh... Shhhh mun nangga urg alu undo jatuh cinta.. Heheheee....



Aja pengantin baru... Ehhh maner datang nye kenape lu di situ.. Oooo what lu? Ahahaha



Fasihah: alaaaa maka soalan ini masih tiada jawapan...

Woofer Storm said...

nak jadi prof, leh je sis..janji jgn lupa berblog pula..

#kan dah ada prof kat uma tu.ehehe

Tea said...

Prof kat rumah tu major lain Achie... Haha

sahromnasrudin said...

ari nie entri nak letak tajuk apa plak?? hihihihhhh

Munnafendy said...

sian prof bari...xpe prof tu sekadar gelaran je.lebih bgus menyatakan kebenaran dr jd hipokrit mengipas2 hny kerana pangkat =P

waktea la tea....hihi
xsggup pkai 'lu' dkt tea... =)

Shaz @ Ratu Ngerecho said...

teaaaa lamak sik g ctok eyh..aok eyhh apa waklu ya..lom ada org merik jawapan yg tepat nak oo..hehehe :p mula2 mek ingt typo tek.. :)

delarocha said...

kebanyakkan profesor botak botak, kamu mahu botak?

Mia Adriana said...

biawak kot? haha

Tea said...

munna: elok menjaga kata.. meluah yang mengaibkan org itu tak baik...


Shaz: aok kitak bizi gilak...


Del: botak? org takkan tau apa di balik tudung..


Mia: biawak lu? gua tiada biawak lohh

khaifaiz said...

enggak tahu ertinya buk... hehehe

Tea said...

Prof khai takkan x tauuu...?

Cik Rose Cute said...

tak tahu jugak...