Friday, 30 November 2012

Terluka Atau Mungkin Dilukai





(Lagu Ini Adalah Best)
Suratan menentukan insaniiiiiiiii....



Begitulah kan kita manusia...
eh bukan.. kamu manusia..
Aku hanya teh yang menghuraikan cerita kamu..

Kala kamu sedar tentang suatu kebenaran..
Menjadikan kamu benar2 terluka..
Apa agaknya tindakbalas kamu pada kelukaan itu....?
Zaman sekarang terus post lagu kat fb atau blog.. err bukan aku
Atau upload gambar mata yang ada air menitis2..
Gambar hati retak darah mencurah2 dari hati itu...
Laman sosial dominan tempat meluah rasa..
Terkadang ada peminat rahsia akan cuba masuk daun..
heheh.. Masuklah bang..


Berhati2lah kamu..
Andai dari mulut singa, janganlah masuk mulut harimau..
Kerana khuatir Harimau Malaya  akan kalah..
Sampai sanggup berbogel kat Pavi andai menang.. nah amik ko dik..
Kalau nak bertaruh pun, biar yang praktikal tahuuu..
hmm ini bukan cerita dia yag berbogel..
Cerita kamu yang terluka.. atau dilukai...

Bezakah terluka dan dilukai..?
Terluka: tak sengaja.. mungkin melakukan sesuatu tanpa sedar menyebabkan kamu terluka..
Dilukai: very der sengaja.. kau bunuh hatiku!




9 comments:

Cik Muda said...

wawawa..........tea semakin memahami hati seorang orang....
tea yang sangat berperasaan rupanya....

kadang2 blog ni dah mcm sebahagian dari hidup...tu je medium utk meluahkan rasa...nak pulak ada kawan2 alam-maya-pada yang bagi support tuk terus kuat..kan...

ehhhh.....

SELAMAT PAGI TUK KAU TEA.....

layan tea tarik siyokkkk gak ni...hahahaha~

missSenget said...

letak gmbr air mata berjurai2..

kakakakakak.. aku terasa..! benci kt tea sbb buat aku terasa pagi2 ni..

Ujie said...

Jadi..tea terluka @ dilukai?
Apapun..pglmn pahit akan buat jiwa kita kental. Biar masa mengubat luka!

*eh, dah balik kuching eh?

Tukang Karut said...

kalau harimau malaya kalah lagi malam ni ada yang nak potong habis anunya depan pavi...

Tea said...

Muda, pagi ni plissslah jgn minum teh.. Malam tadi kan Malam Jumaat...


Ujie, ha ah dah balik kampunggg.. Yeyyyy~


Nget.. Eh tiba2 aku nak buat entry ini untuk ko.. Mak ikhlas nyah..

TK..karut jer tu.. Jgn mudah terpedaya pd org yg nak potong anunya.. Cuba tanya mereka yang nak sunat esok..

Cik Muda said...

pagi ni perlu secawan teh...

cuma malam tadi saja perlukan livita.....

ehh......apakah????

the malay male said...

tgh tunggu depan pavi ni

misz aisya said...

wahhh. lagu ni in sgt dgn idup sy. nak tuju kat ex yg xboleh pakai tu lah. ehh?? kejam sgt eh ayat? huhu

ps; terluka mengajar kita berhati-hati agar tidak melukakan.

Sunah Sakura said...

tea! ko tak pernah gagal buat aku suka baca kata2 ko kat sini! nasib baik aku tak terluka!