Monday, 3 December 2012

I'm Sorry, Goodbye!




People say easy to forgiv but hard to forget..
Thats life..

Maka aku memilih untuk memaafkan..
Tanpa perlu fikir tentang melupakan..
Sudah ketentuan hidup aku begini, aku redha..

Malah memaafkan itu membuahkan rasa dihargai...
Rasa disayangi..
Rasa ditatang..
Rasa best! Ko Hade..?

Mungkin benar aku mudah memaafkan..
Waima sebesar mana sekalipun salahnya..
Tetap... Aku maafkan kamu sayangku..
Entah, mungkin sebab inilah hidup aku agak thrill..
Laluan penuh onak duri..
Pelbagai tohmah dan caci..
Namun ia menjadikan aku seperti AKU..

Apa yang ada pada aku? tanya aku pada si aku...
Nyatanya.. Aku tersenyum lebar..
Menyedari apa adanya aku...
Mari kalian, senyum bersama aku :D



Untuk teh yang terpilih, wangi dan nikmat itu bukan mudah sahabatku..
Dari baka yang betul
Pucuk yang segar
Bukan terus menjadi aku... Tidak wahai teman..
Aku perlu digauli dalam kehangatan yang tertinggi.. Herrr
Sehingga rata keringku...
Terhasillah aku the RED TEA..ceh sot jer
Para last ini hanya sekadar penutup pada cerita AKU..

12 comments:

missSenget said...

terima kasih teh sebab sudi maafkn aku.. :')

ko teh wangi ke teh basi..?

Tea said...

Aku red tea..
Ko ni kan Nget.. Penat jer aku wat template blog ni..
Lagiii mauuu tanyaaaa.....

Eh apesal ko lama tak hapdettt?

Marya Yusof said...

Hai Tea yang wangi & menyegarkan,

Chamomile tea sentiasa menenangkan saya, begitu juga memaafkan mampu menenangkan diri & membuatkan tido malam yg nyenyak :))

Tea said...

Nama tea tu pun sgt susah mau sebut oh..

Khaifaiz Khaifaiz said...

kita ada soalan dan kita juga ada jawapannya...

Tea said...

Yer anak murid, ade soklan.?

Cik Muda said...

tea...tea....

td aku breakfast dengan tea perisa strawberry...

apakah perisa yang ada pada kau tea??

SELAMAT PAGI.! =))

Ujie said...

Memaafkan tu jugak salah satu cara utk kita 'berdamai' dgn takdir. Lps ni takle kelat rasa teh..kembali manis!

*wey tea..aku dah lama kawen la. Tea lupa la tu..stgh taun menghilang. Skrg ni giliran Telorpower & Wooferstorm pulak menyepi.

Tea said...

Ujie, memoriku menghilang sekali..

Sebelum menghilang, wstorm tengah hangat bercinta.. Telor power aku rasa dah menetas dan tengah dalam proses pembiakan...



Muda.. Aku perisa asli.. Mak tulen nyahh.. Mak tulennn...

Sunah Sakura said...

hai aku...lama tak baca kisah aku...tengah balas dendam nak baca suma ni..kikiki...

#motif panggil aku...

Tea said...

Kah kah Sunah.. Ko ni tiba2 wat lawak bagai.. Korang semua ni aku tinggal kejap jer tiba2 semua dah kawen...

Nur Zulaikha said...

follow sini..i'm the 90'th follower's

teh ye..hmmm..sedap..hihihi