Wednesday, 28 November 2012

Apa Alasannya?

Tadaaaaa.. Tea datang lagi..
Hampir setengah tahun aku cuti blog..
Entah kenapa..
Mungkin sesuatu perlakuan itu tidak perlu ada alasannya..

Eh tak mungkin.. Setiap apa yg kita lakukan itu pasti ada sebab..
Makan sebab lapar atau teringin nak rasa..
Minum pun sama, mak haus nyahh..
Tidur sebab mengantuk atau ter'ingin' tidur... hmmm part ini aku suka
(Minumlah tea, kamu takkan mengantuk.. Jangan minum KOPI)


Waima yg tidak waras pun melakukan sesuatu ada sebabnya sendiri..
Percayalah.. aku masih waras..
Kenapa aku sekian lama tidak berblogging?
Alam nyata aku singkat waktu....
Aku tidak sempat berangan sebagai teh untuk berkongsi cerita dengan kalian..
Well, whu kerss...

Aku ingat lagi si Senget, Cik Muda entah2 dah jadi Puan Muda, Telor Power pasti dah menetas..
Dan semua2 yang menjenguk laman sunyi ini..
Terima kasih..


Mungkin tika ini aku sunyi..
Dan perlukan semula platform ini..
Kesunyian yang memberikan sedikit ruang di hati..
Untuk kamu.. kamu dan kamu.. yang merindui aku..
Ceh, melihat di cermin kaca seketika aku terperasan wajahku yang sebenar bagaikan Emma Maembong..
eh, akukan Teh...  Teh juga ada keinginan menjadi yang lain..



Entry Sebenar:

Tipu andai aku kata aku tak pernah menipu..
Tapi aku marah andai aku tahu aku ditipu...
Teh Tertipu bang.. Teh Tertipu!

Tipu untuk menjaga hati insan yang kita sayang?
Atau berkata benar untuk berlaku jujur padanya..?

Apakah yang anda pilih wahai teman...?


Tika ini aku celaru.... celaru.... buntu...



7 comments:

Cik Muda said...

apesal??? ko bz blakon drama 'Cinta Itu Milikku' sebagai teh abah derang minum tu ke???? waaaa....glamer ko skg tea.. masuk tv dah.....syabasss!!!!

the malay male said...

hai :-)

the malay male said...

Siapakah yg berani sgt menipu puan Tea ni? Banyakkan bersabar ye.

Khaifaiz Khaifaiz said...

Kena tipu.. Biarkan saja.. Ada hikmahnya barangkali...

NM03 said...

celaru?

moh citer sini cepat, kot2 leh membantu ke...

biela bell said...

hadoii..kusut~~

Ujie said...

Kdg2 ada perkara perlu disorokkan, bkn menipu tapi cuma tak berterus terang.