Thursday, 29 November 2012

Burukkah Penyapu Itu...?


Penyapu Burukku..
Berteman debu..
Yang sering bertamu...
Di pelosok penjuru...

Kamu Penyapu Burukku..
Aku sering perhati kamu..
Menari tanpa lelah..
segenap ruang jadi indah
Buruk itu hanya istilah..
Nyata kamu lebih dari yang fitrah..

Penyapu Burukku...
Aku tahu dalam diammu..
Kamu berkerja keras tanpa jemu..
Rutinmu menyapu-nyapu..
Menghalau cicak dan lipas..
Memukul perompak yg rilek2 aje mengambil teh di rumah.. ( tetappp enterprem)


Dan aku juga tahu kerja sulitmu..
Membawa Nenek Kebayan melancong terbang ke sana ke mari...
Dan sebenarnya ... Aku cemburu padamu..
Begitu sumbanganmu waima buruk namamu..
Benar.. aku cemburu...

Apakah mungkin ada... Teh Buruk?tetttt.. takde~~



Watak Utama : Si Penyapu Buruk... Jom, pekena Teh..

11 comments:

missSenget said...

teh basi ada...!

untung lah tea boleh perhati penyapu buruk gerak sndiri..

kalo aku, jgn hrp penyapu nk gerak kalo tengok je.. T_T turunkn ilmu kt aku tea..?

Tea said...

Wahhhh Sengettt! Where the heaven were you all these while..? So ai spiking u mast andersteng!


Ko pakai Heavy Duty vacuum jer Nget..

the malay male said...

klu dah buruk, beli je penyapu yg baru.

Tea said...

Del, patah tumbuh hilang berganti.. Itu jer pepatah yg ade.. Utk patah dan hilang.. Buruk takde.. Maka dikekalkan..

Sentimental value maaaa...

the malay male said...

yo lah

Khaifaiz Khaifaiz said...

sorang kata sini, sorang lagi kata sana... xde yg nak kata aku ker... hikhikhik

Munnafendy said...

wowowo!!! tea! apa mimpi update?? penyapu buruk lak tu...hihi

Cik Muda said...

tea...teaa....

sungguh murni hati mu..kerana sangat2 menghargai penat lelah penyapu burukku...

tapi aku masey tak ley blah time part 'Memukul perompak yg rilek2 aje mengambil teh di rumah...' (nak enterprem jg... )

tak mengapa, asal kau tidak pergi lagi dari hidup ku....
aku rela mengejar perompak2 yang ingin mencuri mu itu waima ke liang lahat sekalipun....

kahkahkah!!!

pssst....khai, ko nak jg ke?? huhuhu~ part yang perompak tu boleeee???

aimaniman said...

semua yg baru mesti jadi buruk,.. so sebelum buruk bagi la tips pada yg baru agar yang buruk sentiasa baru dalam ingatan...

tak takut jadi teh 'buruk' basi asal jangan jadi teh 'baru' yang tak laku...

Tea said...

Wahh mama aiman....

Tea lakuuuuu. Laku tauuu... Hehe

Tea said...

Hamboii ko Mude, dandan ajak khai yerr. Jgn kaco die! Dier dah kawen.. Haha