Friday, 7 December 2012

1Malaysia, Benarkah Kita Mampu Wahai Orang Melayu



Ok.. Aku mungkin bertanding PRU akan datang...
Undilah saya! (sebagai calon takkan aku nak ber"aku" kot)
Saya akan pastikan janji saya ditepati.. heh..




Standard lah kan.. janji..
Bak kata orang janji Melayu..
Sedih kan...
Janji Melayu itu dah jadi istilah mahsyur...
Janji yang tidak pernah tepat pada masanya..
Sehingggakan terpaksabuat temujanji seawal 6 pagi untuk memastikan meeting 8 pagi terlaksana..
Itu pun belum tentu jam 8  mula..
Janji Melayu kannnnn...
Anda bangga sebagai Melayu?.
Dandan ramai mengaku Jawa..

Dulu boifren aku Jawa, sekarang India..
1Malaysia, aku memang mampu...
(para ini saja buat kamu tertanya2 tentang aku)

Berbalik kepada isu...
Kalau berniaga pun, istilahnya..
Biasalah orang Melayu, menjatuhkan sesama sendiri...
Kalau merempit.. Melayu lah tu..
Budak-budak dadah, hisap gam sana sini..
Pun Melayu...
Banyak benda lain ko boleh  hisap bang...


Dan aku...
Aku tetap Melayu...
Percayalah.. aku Melayu... ;p


28 comments:

the malay male said...

Melayu boleh !!!

Khai faiz said...

duduk dalam masyarakat mejoriti melayu, memang nampaklah melayu saja.. cuba duduk kat tempat sebaliknya.. mesti lain juga ceritanya...

missSenget said...

betul ke ko ni melayu tea..? tunjuk bukti sikit..

Tea said...

Del.. melayu Mudah Lupa kata Tun...

Khai.. Tidak khai.. Aku duduk kat tempat yg bukan majoriti Melayu.. Minoriti pun itulah menangnya Melayu..

Senget... Heheh.. Aku Melayuuuuu lah :p lalalala

Tentang Kita said...

hidup melayu......

Cik Muda said...

aku melayu asli... haaa~

sapa lagi yang nak memartabatkan jati diri melayu kalau bukan orang melayu sendiri..... aku bangga jadi orang melayu. cuma segelintir je yang 'mudah lupa' dia melayu....haha!~

Tea said...

Tentang Kita... ya, kita masih hidup..


Muda... Melayu kan mudah lupa... ramai kot, bukan segelintir.. ada yang buat2 lupa..

Ujie said...

Aku wong Jowo! ^__^

Ok, jujurnya...aku..saya..tak suka kalau kita selalu sebut yg negatif (walau byk benarnya). Mcm..janji melayu dll tu. sbb akhirnya mcm doa & sebati dgn melayu pulak.

Tea said...

kita tukorrrr! janji Jowo~~~

ghost writer said...

Janji melayu ni adalah konsep paling ideal untuk melayu kepada melayu sahaja ok...

Marya Yusof said...

Hola Tea!

Saya orang MELAYU! Kdg-kala letih juga kenapa Melayu dikaitkan dgn semua atau segalanya yang tak indah? Patut tukar nama dari meLAYU ke memBANGUN ke atau meMAJU? hehehe...

Bukan bangsa yg menjadi ukuran tetapi attitude & takwa dipandang Tuhan :))

cik bulan said...

nasib baik aku malay. eh. haha

Telor Power said...

Melayu kan Gah di nusantara. percayalah malah kepulauan melayu sgt luas sekali

Mr.Clive said...

percaya kau melayu.jangan risau.
haha


anyway, bangga sebagai satu bangsa one thing.tapi bangga untuk menaikkan bangsa adalah another thing. :)

Fairuz Zainal said...

aku pun melayu. ehhh -.-

Nur Zulaikha said...

sy pun olang melayu maa..(eh melayu ke ni?)

Nur Zulaikha said...

sy pun olang melayu maa (eh melayu ke ni??)

Cik Muda said...

R I N D U

<3

Wak Gelas™ said...

muger2 negara akan tetap aman damai sejahtera sentosa senantiasa.., amin ya robbal alaminn

Cik Muda said...

singgah......~

sahromnasrudin said...

SAYA jawa HEHEHEEE

Rain said...

ini adalah sikap. berbalik pada individu terbabit.

apa pun kita. siapa pun diri. biar semua harmoni.

Nur Zulaikha said...

singgah lagi..mohon jengah entry ni boleh?ade sesuatu yg sgt ohsem

http://wwwzuemygen91.blogspot.com/2013/03/fariz-izhan-abdul-hadi-siapakah.html

Ujie said...

Kamu...hilang lagi utk kesian kalinya..tanpa pesan.

Sunah Sakura said...

aku rindu kau tea...cepatlah update

Ujie said...

Hai kwn!
*Tetiba aku teringatkan tea yg aku tinggalkan...

Tea said...

Aku pun rindukan aku :( ko dah preggy ke sunah? Aku dpt tau ko kawen pun dr instagram sobssss

Tea said...

Setahun berlalu.. Ko mesti dah ade anak kan uji.. Aku masih tea.. Aku rasa teringin nak berjamak dgn jeli ke lychee ke.. Itu tak dikira luar tabii kan kan ustajah Ujie?