Thursday, 16 February 2012

Kapten Kapal Terbang Meninggal Dunia Dalam Penerbangan

Minggu depan balik Kuching aku nak naik speed boat...





Aku nak tanya kawan2 perempuan...
Pasangan kamu romantik tak..?
Ade tak tiba2 bagi kamu coklat..?
Bagi kamu sejambak bunga..?
Waima sekuntum pun...?

Jujur juga aku nak tanya ...
Ada tak keinginan kamu untuk merasa itu...?
Bagi yg jujur pasti menyatakan ya...
Ada yang cover sikit berkata yang penting dia memimpin hidupku..
Dia mengimamkan solatku...
Dia penyuntik nadi imanku..
Alhamdulillah...
Orang kata ayat bajet2 beriman..
Eh aku memang beriman ape...
Beriman Pada Allah, Nabi, Malaikat, Kitab Hari iamat dan Qada Qadar..
Maaf kiranya di sini aku selalu puji diri... umpamanya;
Aku kan baik..
Aku kan solehah..
Aku kan beriman...
Kata2 itu doa..
Dalam pada aku merapu.. ada juga aku mendoakan diri aku...

Iklan kejap..
Kenapa kalau orang yang status atau komen2 yang berunsurkan Islamik,
Kadang2 kita rasa meluat..?
Sakit hati...?
"eh kamu ingat aku tak tahu agama kerrr??..
Sebelum nak nasihat orang cermin diri dulu.."
Begitulah..Takkan dapat menerima teguran..
Siapa yang salah...?
Ingatlah... syaitan kata yang salah itu betul..
yang haram itu sedap..
yang mungkar itu nikmat..

Berpesan-pesanlah pada kebenaran...
Cuma mungkin infra atau cara berpesan itu membuatkan hati insaniah tersentuh..
Contohnya di laman sosial...
Dah namanya sosial kan..
Ramai yang ada...
Waima seorang dua itu sudah dikira menyampaikan...
Andai terpandang gambar yang tidak sesuai atau mendedahkan..
Tegur biarlah inbox... melalui mesej...
Jangan di ruangan komen...
Aib kawan itu jagalah...
InsyaAllah betul caranya..
Andai teguran itu diterima syukur..
Andai diabaikan juga syukur sekurang2nya kita telahpun menjalankan amanah sebagai khalifah Allah..


hmmm... rasa tak sesuai jer aku nak sambung topik romantik2...
Esok lah..
Malam ni kan Malam Jumaat..


ANDAI PASANGAN AKU PERSIS INI.....  OHHHH



Taa~~

55 comments:

missSenget said...

pagi lagi tea..

ko punya fikirand da sampai ke malam..

mas saari said...

husband akak tak romantik pun!
tapi akak tak kisah janji dia sayang akak...heheheeee

delarocha said...

miss beautiful selalu bagi saya ferrero roche :-)

maszull said...

assalamualaikum Tea...betul kata mas kat atas suami mama pun x romantik gak tapi tetap syg kita juga...:)

khaifaiz said...

sy selalu kena cubit... adakah itu dlm kategori romantik?...

HeNRieTTa JoSe said...

btl tu...kdg2 org xbleh trima komen kitew...susah nak menjaga hati semua orang...

psss...wow....3 seasons? hehehe....klu ada snow nanti, roger roger rietta...i dun want to miss it...

farra fajima said...

sy selalu gak rase annoyed dgn komen2 berunsur islamik yg agak over
seolah2 nak tunjuk dia je alim & bagus
=.='

tea suke ustad don yeee?
hehek

Munnafendy said...

ikut mood dia jugak...smpai masa nak manja2 tu keluar la muka gedik dia..bwk g mkn sedap2 bwk p shoping..beli coklat tu ade la gak..tp bunga tak pernah..

alah setakat ckp i love you pun romantik apa? hehehe

*ada jgk kwn yg post status mcm tu...think positif je lah...kalau setuju like, kalau tak abaikan je... =)

ustaz don? tinggi selera ko tea =D

Tea said...

Nget.. well part tu aku advance sket.. huaaahua

Kak Mas... dia tunjuk romantik cara ape? cucite cucite.. herrr

Del... errr Miss Beautifull tak dapat ape2 ker..? siannn


Mama.. mama romantik kan..? mesti terbalik sikit..


Khai.. itu kalau ko dah kawen siaplah sediakan gari2 kat tepi katil.. eh

HJ.. gi rumah aku, aku tuang ais kat peti dari kondo, ko tunggu bawah..

Farra.. err mula2 biasa2 jer dgn Ustaz tu tp tgk dia pakai cenggini.. drooling ouh

Munna.. selera jer tinggi.. tapi yg aku punya lagi tinggi.. ahaks~

Cik Rose Cute said...

suami akak...kadang2 romantik jugak hehehe...akak jer brutal...

Tea said...

Cik Rose... mesti ada perbezaan kan..?

Ujie said...

jujurnya..suamiku romantik!
tapi kami dah sepakat, takmo bg2 bunga..tak tahan lama. ^__^

*tegur-menegur, tak perlu jadi insan sempurna/betul2 baik utk saling menegur.
*ustz don? impian yg bagus apa.
*sorry, smlm salah baca..salah bucu daa..

Tea said...

Bertuahnyeee Ujie..... bukan senang dapat suami romantik tauuu

Yumida said...

mlm jemat tok wooooooo....rahsia2...

eeee suka la ktk laki lam pic ya...muka segi 4...sakit kenak bucu muka nya ya...tajam!

Tea said...

Biasa yg bersegi2 tok tajam Som.. Best eh.. Hahaha

Yumida said...

pa ndak di bez kah...haha...stoking ya bez k mbak tdo mlm..alu mimpi alice in wonderland

syafiqakarim said...

kite sentap dengan entry ni.
kite single..cmno nih?

Tea said...

Mun kamek la makei stoking ya tido.. Esok terkejut dah sik tauk tuju stokin ya.. Sexy aih.. Coba pakei.. Nok skin tone pun lah.. Sik pun itam renda2... Tp sampei peha jak renda nya.. Atas ya transparent la.... Hahahahahaaaaa yahh agik sia..

Tentang Kita said...

kebykkan owg suka suka bercakap dr buat...ilmu tanpa amal x berguna kan...ilmu tu sia2 jer....bila berckp ttg sst yg baik itu @ mengajak org membuat kebaikan pastikan kita juga lakukan perkara yg sama...:-)

suami sgt x romantik...itulah jodoh saya..syukur kpd Allah swt

Tea said...

Fiqa.. Utk entry ni boleh jer ngaku dabel.. Dalam angan2...

TK.. Bercakap sgt mudah kan? Mcm tu juga kalau kita nasihatkan org mudahhh sgt.. Tp kalau kena pd kita, sgt susah nak laksanakan nasihat itu..

Woofer Storm said...

betulkanlah pada yang pincangnya,namun adab tatasusila itu kena dijaga...

#malam jumat ada apa??aik^^
#ensem lagi bf sis..lalaa~jgn tamak^^

Telor Power said...

awek aku suka blanja aku kek cekelat di SR.

Tea said...

Ws... Shhhhh rahsiakanlah tentang boifren sejati nan utama sis tau.. Takde org tau nih.. Ahaks! Kalau tak ensem sis takkan terpikat nyer tuu... malam Jumaat best tau achie.. Sebab esoknya last day kerja then berliburrrr... Bole tido lewat sket..



Telor... Itu biasa... Sekarang ni memang pompuan belanja lelaki... Cuba buat yg luar biasa sket..

MaryaYusof said...

Salam Tea,

Saya terpinga-pinga siapakah jejaka itu..rupanya ustaz Don...hensem org nye...hehehe...Tgk kat screen youtube lain pulak...

Hubby, ntah... kdg2 sombong..kdg2 romantik, mintak beli bunga, die beli je, mintak coklat...pun bg jugak...tp kena mintaklah...hikhikhik

Tea said...

Kak Marya... Hensem kan Ustaz pakai camtu...?

Ct Aja said...

suami syg tak romantik...tapi romantik bg saya, rimas..hiihhi, sikit2 tu xpela...

Tea said...

Aja.. Alaa baru lg tuuuu.. Tunggu setahun dua... Mau tunjuk romantik yg sebenarr.

biela bell said...

BUnga tak penah dapat..coklat penah la dapat. dia sngt romantik..tpi itu semua tinggal kenangan..hua3x

erm..bab tegur menegur nie..kalau kita tahu benda tu akan mengaibkan seseorang..baiklah ditegur secara personal..:)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

pagi jumaat nie kalau sy leh pakai mcm pic tu, mesti kacak kan huhuhuhhhh

Tea said...

Tuan... Tuan pakai mcmana pun memang dah kacak dah.. Toksah pakai mcm ni.. Kesian isteri nanti risau...

Tea said...

Biela... Syukurr tau dpt coklat.. Ade juga at least.... Tp kalau tiba2 dpt bungeeeee bestkan??

~Sweet Honesty~ said...

cik Tea:: anda telah ditag^_^)

http://sweetylikecandycan.blogspot.com/2012/02/contest-sayangi-rasulullah-sedalamnya.html

Cik Muda said...

Grrrr......

suweeeetnyewwwwwwwww lar kalo dye wat gitu.... huhuhu~

kalao....lah..hmmm~

aimaniman said...

malam jumaat jalan2 p uptown shah alam... besssttttt tengok karenah org ramai ...

Hanih Borhan said...

30 minit bersama Ustaz Don!... :D

Mia Adriana said...

ust don lecturer sy. ! hehe

LYAfrina said...

saling berpesan sesama manusia... itu pnting..cuma bkn smua org blh ditegur..

wahhh..encemnya lelaki idaman tea :-)

sahromnasrudin said...

hari nie takde entri ke???

Papa Mifz said...

penumpang sure cuak kalo tau kapten kapal terbang mati time tgh pandu flight tuh kan...huhu

LadyBird said...

lady x reti nak komen entry ni.. mule2 kisah romantik.. lps tu kisah komen islamik.. lps tu mcm x suke komen islamik.. lps tu mcm muhasabah diri balik.. lps tu kembali pd kisah romantik.. hihihi.. maka lady nak komen yg last sekali.. lady suke la ustaz don.. hihi.. mcm gatal tak ek? sorry ustaz don... x layak pun.. sob3x..

Shaz @ Ratu Ngerecho said...

wewiittt :) tea dh balit kuching tek? :)

Aishiteru said...

pa khabar ktk deng... lamak senyap.. bz kali nak... ya lah.. mek pun bz wak kit...

Sham said...

orang rumah saya selalu komplen saya kureng romantik...hu hu..

~SaL IjOu~ said...

x penah plak bercinta..x reti bab2 romatik ni..eheh~

Cik Muda said...

lme sangat ko cuti nih..... adoiiiii!!!!!!!!!!!~

Cik Muda said...

masih sepi...~

Lea Isnawi said...

eh lama nya x hadpate blog
hehehe


teringin gak nak habsen romantik penyayang lagi caring

sahromnasrudin said...

lamanya blog nie sepi...tea merajuk ke????

Cik Muda said...

tea......

ko g mane nih?

balik kg ke? lama betulll!

Yumida said...

kak sodeng.....kembali lah...rindu ngn ktk...

Ujie said...

Lama balik Kuching?
Eh..ke cik tea g umrah..

sahromnasrudin said...

ramai yg merindui awk...

Cik Muda said...

tea, kalo ko hapdate ....

aku bunuh diri...ahaha~

Tea said...

Cik Muda punya komen bagai ugutan memaksa aku hapdet...

Siti K------- said...

ha'ah lah...lau nk menegur , mesej jer lah...berbangga depan org tunjuk dia pndai tegur kot