Monday, 28 May 2012

Aku Tea?




Aku ni dah nak jadi kopi agaknya..
Entah kenapa macam tak sanggup masuk ke page Tea..
Eh, aku bahasakan diri aku dengan kata nama ketiga..
Wahai aku, waraslah..
Actually aku dah lama tak menulis, maka terlupa trademark penulisan aku...
Sedangkan lidah lagi tergigit kan..? (pandai2lah kamu kaitkan)


Seolah2 terbangun daripada lena yang panjang ...
2 bulan...
Namun amat terharu akan kalian yang bertenggek juga di sini..
Cik Muda, Yumida, Tn Nasrom..(aku tak letak link sbb mereka low profile..heh)


Sayang-sayangku, aku benar2 mengalami transformasi hidup..
Syukurlah dalam banyak2 faktor kehidupan ku..
Aku memilih untuk mengekalkan Blog Tea..
Demi keamanan sejagat.
Demi kalian tidak berspekulasi.. (Dandan Yumida kate aku kawen..)


Kejap lagi aku pandu lalu rumah kalian...
Lama sungguh tidak ke sana...
Apa khabarkah kalian...?
Moga kalian masih kenal aku..
Dan moga aku kenal diri aku...


Akankah aku bertukar menjadi kopi..?
Yang selama ini menjadi seteru abadi?
Aku nak cari header sesuai...
"Bila BlacKopi Bicara..." -BBB nama glemer
"BlacKopi... Rahsia Malam" -BRM (mcm BR1M.. Nan hado!)
"BlacKopi, Ko Ade?"

But seriously... Jangan mudah berubah..




Morale Of The Entry:

Benci boleh jadi Suka...
Siapa pernah terkawen dengan orang yang dibenci..?
Eh aku tak.. Taklah.. Takkk~~
Ade pulak TERkawen...
Boleh malam pertama..
aku: eh abang, mcmana kita boleh terkawen..?
suami: eh salah ke..? ok tak jadilah.. esok kita undo..

(apehal tunggu esok bang?)



22 comments:

Ujie said...

transformasi hidup? apakah itu..^_^

*jgn jd kopi..lagilah kami tak kenal. maklum..dh lama beno tea hilang!

slmt kembali tea!
ke nak hilang lagi???

Cik Muda said...

ko dah kawin ea? pastu ko pg hanimun sebulan ea.....
sampai ati tak invite kenduri...~

ahhhhhhhhhhhhhhh!!!!

Tea said...

Ujie! ni tak tahulah berapa lama bertahan..
hahaha hangat2 air teh...



Muda wehh... percaya lah si Yumida tuuhh >.<

syafiqakarim said...

korang selalu berjumpa together
gether kee?? :(

tp i loveeee coffee.kehkeh

sahromnasrudin said...

awk dah nak lik kuching ke?? warga putrajaya pasti kan merindui awak kan..semoga awak berbahagia di samping keluarga tersayang...

Yumida said...

tea vs. kopi=sesunggohnya berbeza teh...jd la tea yg original..kmk suka...transformasi apa dialami ktk teh???

haha..part terkawen ya bez glak..

~Sweet Honesty~ said...

amboihhh.. trademark cik tea blom berubah lgi..still penulisan yg sama seperti mana doluu.. weyhh.. mek windu ktk tek.. mula2 mek berblog, ktk yg rajin tggl jejak n komen..terharu..

matip?? mek sik penah berubah yea..(^_^)

Tea said...

Syafiqa:ckami tidak kenal satu sama lain.. melainkan Tn sahrom kes spesel..

Tuan: yeaa saya menjejaki Tuan.. tapi kan Tuan.. saya bukan warga Putrajaya.. herherr tetttt

Yumida: kamek masih wanita.. eh teh wanita.. kah kah nang adaaaaa... susah nak mdh transformasi apa...malu eh

Tea said...

SH: mun urg kacak dan bait mek nang salu ngagak sia.. sila gembira deng..

HeNRieTTa JoSe said...

suka green tea....xsuka black coffee....hehehe....

delarocha said...

welkam back ya :-)

ghost writer said...

tak yah bertukar jadi kopi, jangan tukar airnya, tapi tukar bekasnya. mungkin lebih menarik.

aimaniman said...

akak yg jarang2 datang pun, terasa kehilangan.. selamat kembali, jgn hilang terus walau sesibuk mana ek...

saja nak ringan2kan minda kat sini x salah kan..

~SaL IjOu~ said...

bertukar!~

hahah..serkap jarang anda sama sekali tidak mengena..diriku ini masih single & available~ =p

Marya Yusof said...

As salam Tea,

Ada masa kita slowdown tp lepas tu anjak tinggi2 nye Tea...hehehe... Tak perlu rasanya tukar trademark... namamu dekat & terlekat di hati... Take care darling! :))

HeNRieTTa JoSe said...

psss....rietta buat utk suka2 jew...

Tea said...

Rietta: tp sangat cantikk kad2 tu.. befdey saya bulan 10.. nak awalkan bulan depan boleh juge.. hik!


Kar Marya... rasa nak terbang ke Peru jer.. jadi tukang masak akak.. bajetla pandai masak.. hahaa


ijOu, aku salah eh? maner tau masin taipanku.. jeng jeng!

mama aiman.. huaa rindu tauuuu baca bebelan mama..

ghost: setakat tukar bekas air? aku masih teh kan?

del: im bek~..mbeekk mbekkkk

Munnafendy said...

biarkan je lah dgn tea.kalau nk ubah pun tlg lah jgn BR1M.kang kena block dgn SKMM. aha

Sunah Sakura said...

kah kah kah~ boleh pulak undo esok yeeeeee~~~~

Tea said...

Munna.. Aku tamo BR1M.. Tamooooo


Sunnah.. Cuba lah terkawen.. Aku tamo esok kalau dia nak undo..

Siti K------- said...

meh la lalu2 kt blog ct...ct pon bru dpt lalu2 cni...hehe


kekal jela red tea tu..nampk klasik ckit...haha

Siti K------- said...

da update pon..hehe