Tuesday, 25 October 2011

Aku Bakal Popular

Bukan sengaja untuk menafikan rasa...
Bukan sengaja untuk tidak mengendahkan segala...
Aku harus sedar akan nyata kehidupan..
Aku bukan dewi, bukan ratu, bukan puteri...
Aku hanya aku yang begini..
Secangkir teh merah...
Yang hanya ingin ada di hati kamu...

Aku terkejut ketika melawat kamu2 yang juga menaip seperti aku..
Ada Red Tea tertera di post sahabatku Woofer Storm..
Mula2 aku seakan terkejut..
Tapi hati suka..
Bangga..
Ketika ini aku tengah touch-up mekap..
Secantiknya aku..
Kemudian kembali mengadap lappy..
Moga kamu dapat membayangkan secangkir teh ini dimekap...
Terima kasih sahabat.. Kamu bakal menjadikan aku popular..
Aku akan ingat kamu saat aku popular nanti..
Mungkin kita boleh bersaing sama2 dari segi kepopularan..
Dan mungkin aku perlu ada tagline..
"Tea Menyegarkan.. Hmmm"
atau
"Tea mu Tea ku jua"
atau mungkin
"Tea only, No Coffee please"


Merapu itu perlu...
Di pagi yang suram..
Benar.. pagi  ini amat suram..

Sedangkan esok Deepavali..
Aku perlu gembira..
Tolong aku..
Tolong gembirakan aku..
baby, kamu menangis boleh buat aku terharu.. tapi masih bukan gembira.. aku mahu gembira..

16 comments:

khaifaiz said...

anda bakal popular... itu patut anda bergembira...

Ct Aja said...

wakkakaka, dah beli baju raya?? ye anda bakal popular, insyallah..

Sunah Sakura said...

eheh...nape eks..saya suka blog ni..suka gaya bahasa kamu... hehehe

noraauliyya said...

hahaha kelakar la kamu niw ..

Hanis MY said...

comelnyaa baby tu! bahasa sgt puitis tabik spring!

mes vanity said...

hi. :)

najihah sahami said...

yep..semoga cepat popular...entry tea best apa...unik..:)

Myez.. said...

hehe.. nak vote ni spy cpt popular! Kelaaasss la Red Tea..

missSenget said...

da kene cipta tndatangan yg simple..

senang bila peminat mintak sign..



esok deepavali..jom kutip kelapa..

Umie Artoqiemie said...

hahahaha.. description tea only, no coffee please aku sokong..

kau tetap dihatimu.. ewahhhh nak jugak.

delarocha said...

sambut deepavali ka?

ahaksss

Ujie said...

haha..saya pun terjah sini dari woofer storm lah.
awak kena belanja dia tea!

Tukang Karut said...

popular? adakah itu yang kamu cari? kamu akan dapat... betul...

Tukang Karut said...

insaf apakah?????????

Woofer Storm said...

ada2 ja kamu ni tea..hahaa tapi memang serius suka entry kamu,santai tapi mendalam..teruskan ye^^

tagline disyorkan oleh achie:-
tea ku,kau belanja..boleh??

CTK said...

hahahahaha...lawak r kamu neh..ciap pkai makeup tuh..hahahahaha


woofer storm =baik orgnyer..hihi..